Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ εφ' όλης της ύλης

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία των δύο κομμάτων έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων, εφ' όλης της ύλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Σάββατο μέχρι και σήμερα τα γραφεία Τύπου και των δυο κομμάτων έβγαζαν απαντητικές ανακοινώσεις ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διαμάχης.
Ενδεικτικά η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη από την Κυριακή ζητεί επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αναφορικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αρχικά η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της είπε ότι είναι ντροπή, αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ακολούθησαν ακόμη δύο ανακοινώσεις από μέρους της και μια απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού»

Τη Δευτέρα η κ. Σπυράκη επανήλθε με νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. «Πέρασαν δύο μέρες από τη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη, δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ εξέδωσε ακόμα μια ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση των Ελλήνων με αφορμή τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Ευρώ χωρίς κανόνες δεν υπάρχει» αναφέρει σε δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη.

Η ίδια αφού τονίζει ότι ασφαλώς και οι εταίροι δεν επιθυμούν ούτε επιδιώκουν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, σημειώνει ότι η Ελλάδα μπορεί όμως να βρεθεί έξω από το κοινό νόμισμα εφόσον μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να σταματήσει άμεσα η εκστρατεία «τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό» .
Σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά δηλώσεων ξένων αξιωματούχων που τονίζουν, ότι ζήτημα grexit δεν υφίσταται και τονίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια».

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίστηκε και με αφορμή τα περί αμετάκλητης συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη της εκπροσώπου της Κομισιόν με την αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάζει ότι μόνο ο Πρωθυπουργός συντηρεί το Grexit και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου να υπογραμμίζει ότι βασική προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας. Κόντρα και για το ΕΚΑΣ.
 
Ανακοινώσεις για τους άοπλους αστυνομικούς

Το απόγευμα της Δευτέρας η Ν.Δ. με ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση συνέντευξη του Γ. Μπαλάφα στον Real Fm, εξαγγέλλει ότι οι αστυνομικοί θα είναι άοπλοι στις καθημερινές περιπολίες τους.

«Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους... ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της», σχολίασε η ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

Για την παράνομη μετανάστευση

Απάντηση από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ, στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες. Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις τους είναι η "προσφορά Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες" (σελ 18)... Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, "υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες"».
Οι πάντες γνωρίζουν .. ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών».

Για το μπόνους σε ιδιωτική εταιρεία

Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και για σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση εργαζομένων από ιδιωτική εταιρεία.
«Παραξενευτήκαμε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταγγείλει ακόμη την Εταιρεία "ΚΑΡΕΛΙΑΣ" για τη διανομή των κερδών της στους εργαζόμενους.Αλλά τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά δεν μας απογοήτευσε, αφού μόλις πριν λίγες ώρες μέσω του iskra.gr καταγγέλλει την εταιρεία που τόλμησε να δώσει bonus στους εργαζομένους βάζοντάς τα με τον καπιταλισμό και την κερδοφορία της εταιρείας» αναφέρει η Ν.Δ. και παραθέτει τον σύνδεσμο στον ιστότοπο όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο του Σπύρου Γουδέβενου, μέλους της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς, στο οποίο δίνει τη δική του οπτική όσον αφορά στην παροχή μπόνους από την εταιρεία στους εργαζόμενους.

Για τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατηγορεί με ανακοίνωσή του τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τον αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας που δημοσίευσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων οι βουλευτές «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Άμεση απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το 'ενός ανδρός αρχή', που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα».
Έτσι έχει η μάχη των ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ έως το βράδυ της Δευτέρας στις 21:00 έπεται η συνέχεια...

Σχετική είδησηΚόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για το ΕΚΑΣ

Π
ηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06/01/2015 - 01:27