Τα ευχολόγια των πρωθυπουργών της ανεργίας

Με ευχολόγια περί ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισπανίας, Α. Σαμαράς και Μ. Ραχόι επιχείρησαν να ξορκίσουν την επερχόμενη αλλαγή, σε απόλυτο συντονισμό και με έκδηλη την αγωνία της εκλογικής ήττας.
Στις κοινές δηλώσεις τους στο Μαξίμου, αυτοπροτάθηκαν ως εκπρόσωποι της σταθερότητας, χαρακτηρίζοντας "ανοησίες" την όποια διαφοροποίηση.

Τον "φίλο Μαριάνο" καλωσόρισε ο Α. Σαμαράς και ο Ισπανός Πρωθυπουργός εκπληρώνοντας τον στόχο της επίσκεψής του στήριξε την πολιτική του Έλληνα ομολόγου του, χαρακτηρίζοντάς τον "πραγματικό leader".

Περνώντας εν τάχει τα συντρίμμια που έχει αφήσει στις κοινωνίες των δύο χωρών η λιτότητα και τα μνημόνια, ο Μαριάνο Ραχόι έστειλε διπλό μήνυμα στους Έλληνες και τους Ισπανούς ψηφοφόρους ότι απαιτείται "σταθερότητα και όχι αστάθεια, βεβαιότητα και εμπιστοσύνη αντί αβεβαιότητας που είναι επισφαλής". Υποστήριξε, δε, ότι πρέπει να σεβαστούμε τους "συμβιβασμούς".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς κατακεραύνωσε κάθε εναλλακτική πρόταση πολιτικής, υποστηρίζοντας – με ακραία πολωτική διάθεση – ότι πρόκειται για "παλινωδίες και ανοησίες".

Κατηγόρησε, δε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο μνημόνιο επειδή "διακηρύσσει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο" και "είναι σαν να λέει στις αγορές να μην τον δανείζουν".

Πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54