Ο Γιάννος Γιαννόπουλος Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών την Κυριακή 18/1, στο στούντιο της ΕΡΤopen στις 9 το πρωί

Ο Γιάννος Γιαννόπουλος Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Περιφέρεια Αθηνών και μελος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, στo στούντιο της ΕΡΤopen την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 9 το πρωί στο Ά πρόγραμμα της ΕΡΑ Αθηνών με την Σίσυ Αρβανιτίδου.

Συντονιστείτε με την ενημέρωση στην ανοικτή ΕΡΤ, με το ραδιόφωνο σας, από τους 91,8 στην Αττική ή από τις κατά τόπους συχνότητες των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα κύματα σε ολόκληρο τον κόσμο ή μέσω της ertopen.com. διαδικτυακά εδώ: http://www.ertopen.com/radio

Ο Γιάννος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής συμμετείχε στις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα του φοιτητικού κινήματος, καθώς και τα -καταργημένα σήμερα- όργανα συνδιοίκησης του πανεπιστημίου, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις του 2006-2007 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Την ίδια περίοδο οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού, και αποτέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Υπολογιστική Μηχανική στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου έζησε και τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης. Ολοκλήρωσε με υποτροφία τις σπουδές του, και αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, αντίθετα από το ρεύμα της μαζικής μετανάστευσης των νέων επιστημόνων.

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών, έχοντας ενεργό συνδικαλιστική δράση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Στους κοινωνικούς αγώνες τον εμπνέει και η υποχρέωση να συμμετέχει και για όσους νέους δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί ώστε να μείνουν στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18/01/2015 - 03:46