Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για τη νεολαία»

«Τα προβλήματα της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, των μαθητών, των σπουδαστών αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες, τα σύγχρονα δικαιώματα που σας στερεί το καπιταλιστικό σύστημα, αποτελούν για το ΚΚΕ ζητήματα μεγάλης προτεραιότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε συγκέντρωση νεολαίας στο Σπόρτινγκ.

«Αυτό το επιβεβαιώνει η καθημερινή μας δράση, η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ανάπτυξη αγώνων, για την ενημέρωση των νέων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στις σχολές κατάρτισης, στις λαϊκές συνοικίες και στις ουρές του ΟΑΕΔ» σημείωσε επίσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Η δράση μας για την ανάπτυξη του κινήματος σε όλους τους χώρους, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, ρήξης και ανατροπής, με τη συμμετοχή της νεολαίας, με στόχο να ζήσουμε καλύτερα. Πρωτοστατούμε στους αγώνες για το δικαίωμα στη μόρφωση που σήμερα γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που σήμερα έχει γίνει άπιαστο όνειρο για τη νεολαία. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της νεολαίας, με προτάσεις νόμου και παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή και σε όλα τα όργανα που βρίσκονται εκλεγμένοι κομμουνιστές».

Το ΚΚΕ διαφέρει από τα αλλά κόμματα και είναι η εγγύηση για τη νεολαία, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Γιατί υπερασπίζεται με συνέπεια και μαχητικότητα τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της νεολαίας. Αυτή είναι η μεγάλη και δύσκολη δέσμευση που έχουμε αναλάβει. Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια στη νεολαία. Μπορεί να την κοιτάει στα μάτια γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από επιχειρηματικούς ομίλους, από οικονομικά κέντρα. Τέτοιες δεσμεύσεις έχουν όλα τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που υπόσχονται στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα του διασφαλίσουν τα κέρδη του.  Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια είπε και συνεχίζει να λέει την αλήθεια στους νέους και τις νέες, χωρίς να μασάει τα λόγια του. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για τη νεολαία. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σίγουρη κερδισμένη ψήφος. Θα μείνει στο ΚΚΕ, δεν θα μεταλλαχτεί την επομένη των εκλογών, δεν θα κατατεθεί σε καμιά κυβέρνηση για να συνεχίσει μια απ’ τα ίδια την ίδια πολιτική που εχθρεύεται τη νεολαία».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών είπε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας και ανασφάλειας, το ΚΚΕ είναι σίγουρη εγγύηση, σταθερή μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων γι’ αυτό πρέπει να είναι πιο δυνατό για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει και να στηρίζει τις διεκδικήσεις της νεολαίας, των εργαζομένων. Γιατί όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα κινηθεί στα πλαίσια της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, φορτώνοντας το λαό και τη νεολαία νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τη δική σας γενιά σήμερα θέλουν να τη κάνουν να νοιώθει χαμένη γενιά.

Γι’ αυτό τη δασκαλεύουν στις χαμηλές απαιτήσεις. Θέλουν τους νέους να μην έχουν καμιά προσδοκία από τη ζωή. Για να μπορούν να τη χειραγωγούν πιο εύκολα, το σύστημα και οι μηχανισμοί του, τα κόμματά του. Αυτό το στόχο τον υπηρετούν και με το φόβο η ΝΔ και με τις αυταπάτες ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι βέβαια μόνο προεκλογικά. Όμως οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους έχουν επιλογή: Να απορρίψουν τη ζωή με ψίχουλα, την εργασιακή περιπλάνηση και την ανασφάλεια εφ’ όρου ζωής. Να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Τη ζωή που σήμερα χάνουνε για να κερδοφορούν και να καλοπερνάνε μία χούφτα παράσιτα, οι εκμεταλλευτές και τα παιδιά τους. Στις 26 Γενάρη, την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ όλοι αυτοί οι παράγοντες που έχουν κάνει τη ζωή της νεολαίας σφαγείο. Θα είναι εδώ η ΕΕ και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν. Θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των καπιταλιστών για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού. Θα είναι εδώ οι σχεδιασμοί για γενίκευση μέτρων στη νεολαία, όπως η μαθητεία, που σημαίνει τσάμπα δουλειά, λάντζα και υποταγή από νωρίς στο δίκιο του εργοδότη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης και στην ανάκαμψη για την οποία κάνουν λόγο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ανάκαμψη που είναι στο δρόμο και έρχεται. Η ΝΔ λέει θα τη φέρει με τους επενδυτές από το εξωτερικό και ο άλλος με την παραγωγική του ανασυγκρότηση και τους υγιείς επιχειρηματίες, δηλαδή τους επιχειρηματίες που θα σέβονται τους νόμους!… Ποιους νόμους; Αυτούς που τα νέα παιδιά θα δουλεύουν τον 21ο αιώνα με εργασιακές σχέσεις του 19ου. Θα δουλεύουν όποτε και όταν έχει δουλειά μια – δύο ώρες τη μέρα, δυο με τρεις μέρες την εβδομάδα, για λίγα ευρώ και θα θεωρούνται εργαζόμενοι και όχι άνεργοι. Η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πατήσει πάνω στο έδαφος των σαρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κάνει άγνωστες λέξεις στη νεολαία δικαιώματα όπως: Συλλογική σύμβαση εργασίας, ασφάλιση, σταθερό ωράριο, μόνιμη δουλειά. Η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δε θα αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, την υψηλή ανεργία των πτυχιούχων, ούτε την απασχόληση χιλιάδων νέων σε κλάδο άσχετο από αυτόν που σπούδασαν και ειδικεύτηκαν. Η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μόνιμη για τους νέους την προσωρινή ολιγόμηνη απασχόληση με όρους γαλέρας στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας».

Όπως είπε: «Τα κόμματα που υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό σύστημα, την ΕΕ, είτε με «δεξιά» αντιδραστική φρασεολογία και ρητορική, όπως η ΝΔ, είτε με ψευτοαριστερά συνθήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν τη νεολαία και το λαό στη γωνία, θεατή των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή. Απάντηση στην τρομοκρατία και το φόβο που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία είναι η απόρριψη του συστήματος που υπηρετεί. Η απόρριψη της στρατηγικής της ΝΔ, που είναι στρατηγική του κεφαλαίου. Απάντηση στην τρομοκρατία είναι η αλήθεια ότι σήμερα ο λαός και η νεολαία μπορούν να ζήσουνε καλύτερα μόνο αν συγκρουστούν με τα δεσμά της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος.

Μέσα στη στρούγκα της ΕΕ, με σταθερότητα σε αυτό το δρόμο, συνεχώς θα έρχονται τα χειρότερα για τη νεολαία. Δυναμική απάντηση στο φόβο, στην κινδυνολογία και στους εκβιασμούς απέναντι στη νεολαία είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου πραγματικού αντίπαλου των εκμεταλλευτών, του συστήματος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η άλλη όψη του φόβου είναι οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να εκμεταλλευτεί τη μικρή πείρα της νεολαίας. Η κυβερνητική αλλαγή χαλίφη εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος είναι δοκιμασμένη. Τέτοια δύναμη είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ΕΕ την υπερασπίστηκε από τότε που φτιάχτηκε την υπερασπίζεται και τώρα. Το καπιταλιστικό σύστημα θέλει να υπηρετήσει και από τη θέση της κυβέρνησης. Η κούφια ελπίδα ότι «κάτι καλύτερο θα κάνει ο επόμενος από αυτόν που κυβερνάει σήμερα» είναι γραμμάτιο που το ξεπληρώνει ακριβά ο λαός μας για χρόνια. Το σιχτίρισμα και η θολή αγανάκτηση πάνε στράφι και γίνονται τελικά «τυράκι στη φάκα», αν δεν στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: Το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κύπρου: «Ενδεικτική είναι η αρνητική πείρα της αριστερής κυβέρνησης της Κύπρου πριν λίγα χρόνια. Η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ δε λύτρωσε τη χώρα ούτε από την κρίση, ούτε απ’ ότι φαίνεται και από ένα νέο σχέδιο Ανάν, που θα οδηγήσει στη διχοτόμηση. Βέβαια κάποιοι είναι και πιο πονηροί. Λένε μη συμμετέχετε στην κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δώστε του ανοχή. Ανοχή ζητάς γιατί έχεις κάποιο λόγο, γιατί κάποιο λάκκο έχει φάβα. Έχετε δει κανέναν με αγνές προθέσεις να ζητάει ανοχή; Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται, και αυτό το ξέρουν όλοι», ξεκαθάρισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξηγώντας ότι: «Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει ανοχή από το ΚΚΕ, αλλά από το λαό και τη νεολαία. Γιατί τους θέλουν χειροπόδαρα δεμένους με την ανοχή μετεκλογικά. Όπως προεκλογικά τους ήθελαν χειροπόδαρα δεμένους με την αναμονή στον καναπέ. Αν όμως, όπως λένε οι ίδιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η ελπίδα που έρχεται» για το λαό και τα παιδιά του, γιατί δε θέλουν την λαϊκή συμμετοχή, τη φωνή των αγώνων και των διεκδικήσεων; Θέλουν λευκή επιταγή, γιατί είναι δεσμευμένοι απέναντι σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ. Κι αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν και με τα ίδια αποτελέσματα. Γι’ αυτό και εμείς λέμε καθαρά: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

- Η ΝΔ;

-Οι υπόλοιποι που γλυκοκοιτάνε όλοι από μία θέση σε μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ;

- Το Ποτάμι που στηρίζει την ΕΕ, υιοθετεί τις κατευθύνσεις της και την αντιλαϊκή πολιτική και θέλει να είναι τσόντα είτε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε σε κυβέρνηση ΝΔ;

- Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που το μόνο που προσέφεραν στη Βουλή είναι πάνω από 100 ερωτήσεις για τα συμφέροντα των εφοπλιστών με τον γνωστό ψευτοτσαμπουκά τους, τσιράκια οι ίδιοι του κεφαλαίου; Σε καμία περίπτωση.

- Μήπως θα κάνει αντιπολίτευση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμαχεί με γνήσιους υπερασπιστές του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ, όπως ο Αλαβάνος;»

Έκανε επίσης μια επισήμανση για τους για τους νέους και τις νέες που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: «Τα προηγούμενα χρόνια ψηφίστηκαν νέα νομοσχέδια που μετατρέπουν ακόμα περισσότερο τις σχολές σε επιχειρήσεις, όπως ο νόμος πλαίσιο το 2011. Στις εκλογές η ΝΔ επικεφαλής στο Επικρατείας έχει τον περιβόητο Φορτσάκη, πρύτανη του ΕΚΠΑ. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Έτσι ανταμείβεται η υπηρεσία του στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και της έντασης της καταστολής στα ΑΕΙ. Παρ’ όλο που το ΕΚΠΑ, το ίδρυμα του οποίου είναι πρύτανης, δεν είχε καθαρίστριες, εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης και αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα λειτουργίας, λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ο ίδιος σαν Πρύτανης είχε επιλέξει, αντί να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα, προτίμησε να συνδιαλέγεται με τα ΜΑΤ. Ποιοι όμως στέκονται απέναντι στην πολιτική που εκπροσωπεί η ΝΔ και οι εκλεκτοί της;

Αυτοί που ψήφισαν το νόμο πλαίσιο που εφάρμοσε ο Φορτσάκης;

-όπως η Τζάκρη, υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ τότε, και νυν υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ

-ή ο Παραστατίδης που επίσης τα ψήφισε και τώρα φιγουράρει κι αυτός στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποια δύναμη μπορεί να εκφράσει την αγωνιστική νεανική-λαϊκή αντιπολίτευση, να οργανώσει τη διεκδίκηση και την αντεπίθεση;

Η νεολαία έχει δικιά της ασπίδα και δικιά της φωνή και δύναμη. Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ.

Προεκλογικά και όχι μόνο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, σαν κυβέρνηση, ήταν ο σημαιοφόρος των λεγόμενων προγραμμάτων απασχόλησης, των προγραμμάτων υπερεκμετάλλευσης.

Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και επιδοτούν τα αφεντικά για να προσλαμβάνουν νέους και νέες στη δουλειά με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Είναι οι ίδιοι που με απόφασή τους οι νέοι μέχρι 25 χρονών αμείβονται λιγότερο από τους μεγαλύτερους ηλικιακά.

Με χέρια και με πόδια, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριξαν, υιοθέτησαν και έκαναν πράξη και νόμους τις βάρβαρες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για πιο φτηνή εργατική δύναμη.

Όλα αυτά δεν ήταν κάποιες ελληνικές ιδιαιτερότητες. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αυτές είναι οι κατευθύνσεις της λυκοσυμμαχίας: Ζεστό χρήμα από τις τσέπες των λαών κατευθείαν στα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων, ανακύκλωση της ανεργίας, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και αντικατάστασή της από την ολιγόμηνη απασχόληση, τα 5μηνα, την κοινωφελή εργασία, τη μαθητεία κ.ά. Ακόμα και στην ατμομηχανή της ΕΕ, τη Γερμανία, 7 εκατομμύρια δουλεύουν με τα λεγόμενα mini jobs, με μισθούς 400 ευρώ. Την Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 εκατομμυρίων ανέργων, των μνημονίων διαρκείας, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δεν τη στηρίζει μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εναλλακτικές πατερίτσες του συστήματος, όπως το Ποτάμι. Τη στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ξαναλέει -ούτε που θυμόμαστε πόσες φορές το έχει ξαναπεί- ότι η ΕΕ αλλάζει. Τι θα αλλάξει δηλαδή; Θα γίνουν Ρομπέν των δασών ο Ολάντ, το Podemos, o Ρέντσι και τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά ινδάλματα του ΣΥΡΙΖΑ; Όποιος σκορπάει αυταπάτες για την ΕΕ, θέλει τη νεολαία εγκλωβισμένη και υποταγμένη στο δρόμο που μας έφερε ως εδώ. Γιατί η ΕΕ πιο αντιδραστική γίνεται, φιλολαϊκή δε γίνεται ούτε στη Δευτέρα παρουσία! Χτες μάλιστα ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τα προβλήματα της νέας γενιάς κατάφερε να …«τρολάρει», για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, να μην πει κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Θυμήθηκε το 60% της ανεργίας των νέων, αλλά ξέχασε ότι η πολιτική της ΕΕ, το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, γεννάει την ανεργία. Αναφέρθηκε στα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία. Όμως με τα κουπόνια σίτισης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους δε θα χορτάσουν… Θυμήθηκε τη σχολική διαρροή, αλλά ξέχασε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που διώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από το σχολείο, για να κυνηγήσουν ένα μεροκάματο. Είπε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 αφορά πρωτίστως τη νεολαία. Πρωτίστως όμως η νεολαία δουλεύει με 3ωρα και 4ωρα. Και αυτοί οι χιλιάδες νέοι ούτε με τα κιάλια δε θα δουν τα 751 ευρώ. Ενώ αυτοί που μπορεί να έχουν μισθό πάνω από 751 θα το δουν να κατρακυλάει προς αυτό το ποσό. Μίλησε για αυθαιρεσίες στους εργασιακούς χώρους. Οι «υγιείς επιχειρηματίες» δε χρειάζεται όμως να αυθαιρετήσουν για να επιβληθεί η εργασιακή ζούγκλα. Την εργασιακή ζούγκλα την επιβάλουν οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και δε θα τους καταργήσει. Μίλησε για επαναφορά του αυτοδιοίκητου στα ΑΕΙ και για σταδιακή αποκατάσταση των δαπανών για τα ΑΕΙ. Τα έχετε ξανακούσει αυτά. Τα λένε και τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ενώ προανήγγειλε διάλογο συνολικά για το εκπαιδευτικό σύστημα. Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με μελανά χρώματα τα όσα ζει η νεολαία. Αλλά στο πρόγραμμά του δε θα βρει κανείς τη λύση για όσα ζουν σήμερα οι νέοι και οι νέες».

«Σωτήρες για τη νεολαία δεν υπάρχουν», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Οι καλύτερες μέρες για τη νεολαία απαιτούν σύγκρουση με τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Αποδέσμευση από την ΕΕ. Σύγκρουση και ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που οξυγόνο του είναι η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την καπιταλιστική κερδοφορία. Σημαίνει ότι σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει την επόμενη μέρα των εκλογών η διεκδίκηση, η αντίσταση, με προμετωπίδα όσα σήμερα έχουν ανάγκη οι νέοι και οι νέες, τα σύγχρονα δικαιώματα για τη ζωή που αξίζει στη νέα γενιά! Επειδή την επόμενη μέρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η λαϊκή συμμαχία οργάνωσης και αντεπίθεσης οι νέοι και οι νέες των εργατικών λαϊκών οικογενειών χρειάζονται δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τη δική τους φωνή και δύναμη. Το ΚΚΕ παλεύει για την πραγματική ανατροπή. Για την πραγματική λύση προς όφελος των νέων των εργατικών λαϊκών οικογενειών.  Σταθερά σε όλη του τη διαδρομή υπηρετεί ένα στόχο: Nα πάρει η εργατική τάξη την εξουσία για να ζήσουμε καλύτερες μέρες, με λαϊκή ευημερία».

Τόνισε επίσης ότι: «Το ΚΚΕ είναι δύναμη ελπίδας, προοπτικής και ανατροπής γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι πιο δυνατό, μέσα στη νεολαία, να δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Επειδή παλεύουμε με στόχο την εργατική-λαϊκή εξουσία, καταφέρνουμε αποτελεσματικά να είμαστε μπροστά σε κάθε διεκδίκηση των εργαζόμενων και των νέων σήμερα. Για τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα που ζει η νεολαία, που σήμερα την έχουν κάνει να ζει ήδη χειρότερα από τους γονείς της, από εμάς.Για να έχουν οι άνεργοι ικανοποιητικό επίδομα ανεργίας, στα 600 ευρώ, να το δικαιούνται όλοι και όχι 1 στους 10, όπως σήμερα που παίρνουν το εξευτελιστικό επίδομα των 360 ευρώ. Για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης κάθε μήνα, να έχουν ασφάλιση και στοιχειώδη δικαιώματα και όχι να γίνεται αυτό που έχουμε σήμερα: Δηλαδή πληρωμή αν και εφόσον μετά το πέρας του προγράμματος και καθ’ όλη τη διάρκεια, ακόμα και το δικαίωμα στην άδεια να είναι υπό αίρεση. Για να μπορούνε να μορφώνονται όλα τα παιδιά σε ένα σχολείο, δημόσιο και δωρεάν και όχι το σχολείο να κοιτάει στις τσέπες τους γονείς και τους νέους και να γίνεται ένα πανάκριβο εξεταστικό κέντρο. Για να μπορούν οι σπουδαστές των σχολών κατάρτισης να μάθουν το επάγγελμα που επιλέξανε με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην παραγωγή και όχι με απαρχαιωμένες υποδομές. Για να είναι η πρακτική τους άσκηση πραγματικά ενταγμένη στο πρόγραμμα των σπουδών τους και όχι να είναι πρακτική στη λάντζα και τσάμπα δουλειά για τα αφεντικά. Για να είναι οι σπουδές στα πανεπιστημιακά και τεχνικά ιδρύματα δωρεάν, να είναι υψηλού επιπέδου, δηλαδή η έρευνα και η γνώση να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων».

«Δαγκωτό ΚΚΕ!» πρότεινε τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Την επόμενη μέρα μια νέα κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη για να βαδίσει στα ίδια χνάρια της ΕΕ, των μονοπωλίων. Κι αυτή η κυβέρνηση δεν θα δώσει πίσω στη νεολαία ούτε αυτά που έχασε ούτε αυτά που μπορεί να έχει το 2014 σε μια χώρα πλούσια σαν την Ελλάδα. Δεν θα δώσει στη νεολαία σύγχρονα δικαιώματα, γιατί τα δίνει όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων. Και δικαιώματα για τη νεολαία και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο δεν συμβιβάζονται. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση γιατί όπως κι αν την ονομάσουν, αριστερή, αντιμνημονιακή, εθνικής σωτηρίας, θα είναι από χέρι ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Δεν θα δώσει ανοχή, γιατί το ΚΚΕ δεν ανέχεται νέα παιδιά να εγκαταλείπουν το σχολείο για το μεροκάματο, γιατί το ΚΚΕ δεν ανέχεται τους νέους σύγχρονους δούλους, γιατί το ΚΚΕ δεν ανέχεται αντί για δικαιώματα να δίνουν στους νέους και στις οικογένειές τους ψίχουλα. Κι αν ορισμένοι σας λένε «πρώτη φορά αριστερά και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα», ρωτήστε και θα μάθετε τι σημαίνει αριστερά. Η Αριστερά πότε δεν δήλωνε υποταγή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στα μονοπώλια. Την επόμενη μέρα τα νέα παιδιά δεν χρειάζονται άλλη μια κυβέρνηση εντός των τειχών, χρειάζονται δυνατό το ΚΚΕ σίγουρη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. ΚΚΕ δυνατό δύναμη για το λαό. Δυνατό στη βουλή για την ταξική πάλη, τη συμμαχία, την ανατροπή! Νέοι και νέες, να πάμε όλοι να ψηφίσουμε δαγκωτό ΚΚΕ! Όσους νέους το σύστημα, δεν τους έχει άμεσα του χεριού του, τους θέλει στην απέξω, στην αποχή. Όχι μόνο από τις εκλογές, αλλά και από τους αγώνες. Η αποχή δεν είναι λύση, δε δημιουργεί εμπόδια στην πολιτική που σαρώνει τις ζωές των νέων. Κανείς αργότερα δε θα μπορεί να δικαιολογηθεί, όταν σήμερα έχει την ευκαιρία να καταδικάσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις κάλπες, αλλά και τους αγώνες την επόμενη των εκλογών. Όλοι και όλες, είτε είστε εργαζόμενοι, είτε σε σχολές μαθητείας και κατάρτισης, είτε σπουδάζετε στα πανεπιστήμια, σε ΤΕΙ, είτε είστε μεταπτυχιακοί, είτε υπηρετείτε τη θητεία σας στο στρατό, είτε είστε από πόλη ή χωριό, από την πρωτεύουσα ή την επαρχία, να πάτε να ρίξετε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Με τη δύναμη και την ορμή της νεολαίας θα τα καταφέρουμε!»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54