Αλ. Μητρόπουλος: Οι πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλιστικό, εργασιακά και την ΕΡΤ (Βίντεο)

Θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στην Άννα Κωνσταντακάκη από την εκπoμπή της ertopen “Aπό το απέναντι πεζοδρόμιο”, ο κ. Μητρόπουλος υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για  άμεση επαναλειτουργια της ΕΡΤ ,όχι  όμως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ,όπως ήταν η συνήθης πρακτική της κυβέρνησης Σαμαρά .

Στο προσωπικό που θα επαναπροσληφθεί ο κ. Μητρόπουλος εισηγείται να περιλαμβάνονται εφόσον το επιθυμούν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση .

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε αλλαγές στη δομή του ασφαλιστικού:

-Με επανεξέταση των ορίων ηλικίας ,σε ορισμένες περιπτώσεις όπως των γυναικών που αναγκάζονται να φθάσουν στα 67 για να συνταξιοδοτηθούν.

-Αναλογική χορήγηση της σύνταξης για να μη χάνουν τα ένσημα τους όσοι δεν συμπληρώνουν το κατώτατο όριο

-Χρηματοδότηση του συστήματος μέσω έκτακτης ανακεφαλαιοποίησης κατά το ύψος του αποθεματικού που κουρεύτηκε μεσώ του PSI, όπως έγινε με τις τράπεζες.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε πρώτη φάση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν μέχρι 700 ευρώ, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ τάχθηκε κατά της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών χωρίς ρήτρα απασχόλησης.

Τέλος, ο κ Μητρόπουλος τόνισε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος  των διαπραγματεύσεων που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε το κόμμα του  στη Θεσσαλονικη θα υλοποιηθούν, απαντώντας σε ερώτηση πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/01/2015 - 00:44