Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη «σκιά» της χθεσινής 12ωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός), μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη «αυτοί που μιλήσαν ήταν περίπου 18, που τάχθηκαν είτε εναντίον, είτε με εντονότατο προβληματισμό που σήμαινε ουσιαστικά άρνηση, εν τέλει ψηφίσαν μόνο 10, πέντε κατά και πέντε λευκό».

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου άσκησε νωρίτερα και ο Γιάννης Μηλιός σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής». 

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

«Είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, ενστάσεις, προβληματισμοί, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας και καθώς ο μήνας που μεσολάβησε ήταν πυκνός και πετύχαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό που εμπεριέχει και υποχωρήσεις», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον realfm 97,8, προσθέτοντας:

«Ακριβώς επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας απαιτείται κατά τη γνώμη μου η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, συνοχή, αντοχή, αλληλεγγύη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή θα διασφαλιστεί. Κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα, τη νέα ελληνική κυβέρνηση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που αυτή την ώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά μας υπάρχει μια μεγάλη ανοχή και στήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα, στήριξε την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, η «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, κ.α.), με ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει ότι με τη Συμφωνία των Βρυξελλών άρχισε ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, που όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, σύμωφα με την ανακοίνωση της «Πλατφόρμας 2010», η ελληνική πλευρά κερδίζει χρόνο ώστε να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα "παρών"» δήλωσε η βουλευτής του κόμματος Ραχήλ Μακρή μεταξύ άλλων σε πρωινή εκπομπή του «Μega». «Δεν ψήφισα χθες γιατί είχα αποχωρήσει αφού ήταν δωδεκάωρη η συνεδρίαση της ΚΟ» τόνισε.

Την διαφωνία του με τη λίστα Βαρουφάκη εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/02/2015 - 16:39