Τα διπλά προνόμια των ευρωβουλευτών με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων – Ζωή βάλε τέλος στις προκλητικές παροχές

Το θέμα της περικοπής προκλητικών προνομίων που έχουν οι βουλευτές του κοινοβουλίου «άνοιξε» από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το nez.gr πάει το ζήτημα «ένα βήμα» πιο μπροστά και φέρνει στο προσκήνιο μια ακόμη άκρως σημαντική πτυχή: τα διπλά προνόμια τα οποία έχουν οιευρωβουλευτές επωφελούμενοι δικαιώματα που «βγάζουν μάτι» και καλύπτονται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Καταρχήν, επισημαίνεται ότι το nez.gr δεν τάσσεται υπέρ λαϊκίστικων προτάσεων που κάνουν λόγο για την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων που έχουν οι εκπρόσωποι του λαού είτε εντός του ελληνικού, είτε εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Στη «γραμμή Κωνσταντοπούλου», όμως, θεωρεί ότι προνόμια τα οποία «βγάζουν μάτι» σε καιρούς πολύ δύσκολους για την πλειονότητα της κοινωνίας, η νέα κυβέρνηση και, φυσικά, η πρόεδρος της Βουλής, οφείλουν να τα καταργήσουν.

Τα «διπλά προνόμια» των ευρωβουλευτών

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (Ε.Κ.) υπάρχουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (6 του ΣΥΡΙΖΑ, 5 της Νέας Δημοκρατίας, 3 της Χ.Α.,
2 της… ΕΛΙΑΣ, 2 από τοΠοτάμι, 2 από το ΚΚΕ και ένας που εκλέχτηκε με τους ΑΝΕΛ – ο κ. Ν. Μαριάς).
Τόσο στην προηγούμενη όσο και στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο του Ε.Κ. οι Έλληνες ευρωβουλευτές, καθώς και οι υπόλοιποι 730 συνάδελφοι τους από το σύνολο των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χρήματα των Βρυξελλών, δικαιούνται τα εξής:

Αυτοκίνητο με οδηγό ή και ταξί, από Δευτέρα έως Παρασκευή, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

Οσο βρίσκονται στην Ελλάδα, έχει ληφθεί μέριμνα από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να τους χορηγείται:

Α) χιλιομετρική αποζημίωση –αυτόματα- από και προς αεροδρόμιο από την κατοικία τους στην Ελλάδα, ίση με χιλιόμετρα επί περίπου 0,50 ευρώ (το ποσό καλύπτει μετακίνηση είτε με το αυτοκίνητο τους, είτε με ταξί και αυτό ανεξάρτητα από την αξία business class αεροπορικού εισιτηρίου και τις, επιπλέον, αποζημιώσεις βάσει απόστασης από Βρυξέλλες, και βάσει του χρόνου διάρκειας του ταξιδίου),

β) για μετακινήσεις γενικότερα μέσα στην Ελλάδα τους χορηγούνται 22 αεροπορικά – σιδηροδρομικά εισιτήρια για ταξίδια εντός της χώρας ή αποζημίωση για μετακίνηση 15.000 χλμ. με το αυτοκίνητο τους. Αν δεν χρησιμοποιήσουν αεροπορικά εισιτήρια τότε η αποζημίωση καλύπτει μετακινήσεις 30.000 χλμ.


vrixelles2

Τι έχουν να λαμβάνουν -και- από το ελληνικό κοινοβούλιο

Όμως, οι ευρωβουλευτές της χώρας δεν έχουν μόνο τις καλύψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου… 

Από την ελληνική Βουλή τους χορηγούνται:
-αυτοκίνητα για δυο μέρες τη εβδομάδα (Σάββατο έως Κυριακή) παρά το γεγονός ότι τα έξοδα τους καλύπτονται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

-έως 2 αστυνομικοί για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα (χορηγούνται περίπου 4.000 ευρώ το μήνα για το λόγο αυτό).

Επιστημονικός συνεργάτης καθώς και αποσπασμένοι από το δημόσιο υπάλληλοι, παρά το γεγονός ότι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλύπτεται για το προσωπικό των γραφείων τους ποσό μεγαλύτερο των 21.000 ευρώ το μήνα!

Εάν τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο nez.gr στελέχη του Ε.Κ., υφίστανται ως έχουν, τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν πρέπει να μείνει μόνο στον εξορθολογισμό των παροχών προς τους Έλληνες βουλευτές αλλά να πάει ένα
«βήμα πιο πέρα».
Να βάλει επιτέλους τάξη και στα προνόμια των Ελλήνων ευρωβουλευτών τα οποία καλύπτονται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

πηγή : www.nez.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54