© Eurokinissi

Αντ. Σαμαράς: «Τελειώνουν τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα» - Απάντηση Γ. Σακελλαρίδη

«Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν», προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του στον απόηχο της χθεσινής επταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες και ζήτησε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της.

«Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα», δήλωσε στον απόηχο της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Με αφορμή τη συνάντηση των Βρυξελλών, επισήμανε ότι «ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων. Βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες». 

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για να διασφαλιστεί η στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης περί παραμονής στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Στις βολές του κ. Σαμαρά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.

«Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Σαμαρά να αποδεχθεί ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που διαπραγματεύονται. Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι αναμνήσεις του από τις Συνόδους Κορυφής: αποχωρούσε με πακέτα υφεσιακών μέτρων και περικοπών», σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να θέσει το πλαίσιο της πολιτικής που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. «Το περίφημο email Χαρδουβέλη, πλέον, είναι παρελθόν. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54