Ν. Παππάς: Βολές προς καναλάρχες - Διερεύνηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ευθείες βολές προς καναλάρχες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης των πολιτικών και άλλων ευθυνών για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Σχεδόν παράνομο χαρακτήρισε το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ο Νίκος Παππάς, επαναλαμβάνοντας πως «μέχρι τώρα οφείλονται και δεν έχουν εισπραχθεί τέλη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την χρήση των αναλογικών συχνοτήτων για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 σε ποσοστό 2% ετησίως επί των ακαθάριστων εσόδων τους».

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συμψηφισμού μιας και ήδη από το 2002 ορίζεται με νόμο πως ο τηλεοπτικός χρόνος προς τα κόμματα για την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων κατά την προεκλογική περίοδο παρέχεται δωρεάν.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε πως ακόμα και ο ίδιος ο Σίμος Κεδίκογλου τον Οκτώβριο του 2012 είχε απαντήσει, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές των καναλιών.

«Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις οι οποίες ζουν με δάνεια από τράπεζες που έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός να αρνούνται να καταβάλουν αυτά που  προβλέπει ο νόμος. Κάθε κόμμα πρέπει να τοποθετηθεί. Να πληρώσουν ή όχι;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως υπήρξε σκανδαλώδης εύνοια συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έκλεινε την ΕΡΤ, μια νέα σύμβαση με την οποία παραχωρηθήκαν από την Ε.Ε.Τ.Τ. έναντι χαμηλού τιμήματος τα δικαιώματα για τις ψηφιακές συχνότητες, υπεγράφη», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης των ευθυνών για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Από την ενέργεια αυτή προκύπτουν προφανείς πολιτικές και άλλες ευθύνες των προσώπων που σχεδίασαν, υλοποίησαν και τελικά κατάργησαν την ΕΡΤ, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει την Βουλή και να εξεταστεί η συνολική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της απώλειας της περιουσίας της ΕΡΤ, της καταβολής αποζημιώσεων, του κόστους της ειδικής διαχείρισης των λογαριασμών της, καθώς και της συστάσεως και λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.»

Πηγή: Στο Κόκκινο

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07/04/2015 - 02:24