O Γκαλούστ Σαχακιάν υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Στις 25 Απριλίου ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινονοβουλίου συναντήθηκε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων που επισκέφτηκε την Αρμενία για να πάρει μέρα στις τελετές μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Γκαλούστ Σακαχιάν ευχαρίστησε την προσκεκλημένη του για τη συμμετοχή της στις τελετές μνήμης και τη Βουλή των Ελλήνων για την υιοθέτηση του νόμου που έγκαιρα ποινικοποίησε την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μιλώντας για τις τελετές που ήταν αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι οι χωρίς προηγούμενο τελετές που έλαβαν χώρα στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου ήταν τα πρώτα στον κόσμο ως προς το μέγεθος, προωθώντας τη διεθνή διαδικασία της αναγνώρισης των γενοκτονιών.

Ο Γκαλούστ Σαχακιάν σημείωσε ότι στη διεθνή αναγνώριση και καταδίκη των γενοκτονιών οι Αρμένιοι και οι Έλληνες, ως αρχαίοι λαοί, έχουν συνεισφέρει σημαντικά. Ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου προσέθεσε με πόνο ότι σήμερα οι πολιτικές και τα πολιτικά συμφέροντα στον κόσμο κατατάσσονται πιο ψηλά από τον πολιτισμό. Ο Γκαλούστ Σαχακιάν δήλωσε ότι οι χώρες μας έχουν ουσιαστικούς δεσμούς: συνεργάζονται σε διεθνείς πλατφόρμες, στη σφαίρα της εκπαίδευσης και της άμυνας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα Κοινοβούλια της Αρμενίας και της Ελλάδας επίσης θα αναζωογονηθούν και θα αναπτυχθούν.

Μιλώντας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γκαλούστ Σαχακιάν ευχήθηκε στο φίλο Ελληνικό λαό ευημερία και οικονομική σταθερότητα.

Ευχαριστώντας για την υποδοχή η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι θεωρούν καθήκον τους να είναι δίπλα στους Αρμενίους αυτές τις μέρες ιστορικών γεγονότων. Δήλωσε ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας καθώς ήταν ένα έγκλημα που διαπράχθηκε ενάντια στην ανθρωπότητα και πρέπει να αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο. Η επικεφαλής του ελληνικού κοινοβουλίου τεκμηρίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Αρμενία στη διεθνή διαδικασία της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με χαρά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54