Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δ. Κουτσούμπα

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει γνωστό το ακόλουθο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα:


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο 9 Μάη θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί όπου το 1944 εκτελέστηκαν οι 200 κομμουνιστές ενώ την επόμενη μέρα την Κυριακή το πρωί, θα μιλήσει σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Δίστομο, εκεί όπου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του ναζισμού. Νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, ενώ θα συναντηθεί με το Δήμαρχο και διάφορους τοπικούς φορείς.




Την Παρασκευή 22 Μάη συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη στο Χαλάνδρι, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης». Την επόμενη μέρα Σάββατο 23 Μάη, θα περιοδεύσει σε χωριά της επαρχίας Δομοκού Φθιώτιδας και του νομού Καρδίτσας (Βελεσσιώτες, Εκκάρα, Λεοντάρι, Κέδρος) και το βράδυ θα χαιρετίσει στη συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης στην Καρδίτσα. Την Κυριακή το πρωί θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο για το Χαρίλαο Φλωράκη, στον τάφο του στο Παλιοζωγλόπι Καρδίτσας.



Ξεχωριστή στιγμή η εκδήλωση – συναυλία για να τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιούνη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τραγούδια του Μίκη, που θα ερμηνεύσουν η Μ. Φαραντούρη, ο Μ. Μητσιάς, ο Μ. Λιδάκης, ο Β. Λέκκας, ο Γ. Ανδρεάτος, ο Μ. Πασχαλίδης, και η Ρ. Αντωνοπούλου. Την ενορχήστρωση θα κάνει ο Μ. Ανδρουλιδάκης.



Το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Ιουνίου είναι προγραμματισμένες στην Άρτα, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατό του. Την πρώτη μέρα ο Δ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Άρτα ενώ την επόμενη θα μεταβεί στη Μεσούντα για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του και στις Μελάτες Άρτας για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του ΔΣΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54