Όταν η ενημέρωση αποκτά… επιλεκτική μνήμη.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα αποτελέσει στόχο της παραπληροφόρησης.

Κάποιοι συνεχίζουν να ανακαλύπτουν την Αμερική… Ο λόγος για τους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι αίφνης, από την συνέντευξη της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή «Ακραίως», προτάσσουν ως άλλη αλλαγή πλεύσης τη δήλωση: «Το σχήμα λόγου ‘με ένα άρθρο και ένα νόμο’ είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά».
Με αυτό τον τρόπο μια συνέντευξη απερίφραστα και αδιαπραγμάτευτα αντιμνημονιακή παρουσιάζεται, ελέω τίτλου, παραπλανητικά στο κοινό διαστρεβλώνοντας την πραγματική της θέση και υφή. Για όλους όσοι λοιπόν έχουν «κοντή» ή επιλεκτική μνήμη ας θυμηθούμε τα όσα δήλωσε στις 12 Ιανουαρίου 2015 η τότε υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο του Alpha και τη συνάδελφο, Γιάννα Παπαδάκου. 

(21΄:05΄΄ στο ηχητικό)

Γ.Π.: Μάλιστα. Μία τελευταία ερώτηση, κυρία Κωνσταντοπούλου, που είναι πολύ κρίσιμη. Ίσως δεν μπορεί να απαντηθεί σύντομα επειδή μας πιέζει ο χρόνος, αλλά θα ήθελα να μου πείτε την εκτίμησή σας. Έχουμε 22.000 μνημονιακά άρθρα, 471 νόμους που είναι απόρροια του Μνημονίου...

Ζ.Κ.: Ναι, κάποιοι νόμοι από αυτούς είναι 800 σελίδων και πέρασαν σε ένα άρθρο...

Γ.Π.: Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν και περίπου 2.000 άρθρα. Πώς είναι δυνατόν αυτό το θεσμικό πλέγμα, το οποίο μπορεί να είναι κακό, αλλά είναι θεσμικό πλέγμα που στηρίζει κάποιους τομείς αυτή την περίοδο, να καταργηθεί; Εσείς λέτε ότι θα καταργήσετε το Μνημόνιο. Πρακτικά, πώς γίνεται αυτό;

Ζ.Κ.: Θα γίνει νομοθετικά.

Γ.Π.: Με μία πράξη; Με συζήτηση για τον κάθε νόμο; Πώς θα γίνει; Τι εκτιμάτε εσείς;

Ζ.Κ.: Η δική μας αταλάντευτη θέση και η αδιαπραγμάτευτη θέλησή μας είναι να καταργήσουμε μία προς μία τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις. Θα το κάνουμε με τον δέοντα νομοθετικά τρόπο, ούτως ώστε, κατά το δυνατόν, να μη δημιουργηθούν κενά και συγκρούσεις διατάξεων. Αυτό προφανώς προϋποθέτει χρόνο. Σας θυμίζω ότι μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου η Βουλή οργιωδώς ψήφιζε διατάξεις με τροπολογίες επί τροπολογιών, που δεν είχαν καν προπαρασκευαστική επεξεργασία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δύσκολο έργο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το επιτελέσουμε και θα το κάνουμε. Για μας, τεράστια ενίσχυση και δύναμη θα είναι να έχουμε το λαό δίπλα μας, δυνατό, ενεργό και διεκδικητικό.

Ταυτόχρονα βέβαια, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πέντε κατηγορίες νομοθετικής παρέμβασης που ήδη έχουν… διαβεί την πόρτα του κοινοβουλίου και διαθέτουν αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Η δε τοποθέτησή της μετά την αναφορά του πέμπτου έβαλε και πάλι, όπως φαίνεται φωτιά στην… μονταζιέρα της παραπληροφόρησης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πρώτο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων.

Επίσης, την οργάνωση της καταπολέμησης της διαφθοράς που αποτελεί πολύ-πολύ βασικό μοχλό ξηλώματος και του μνημονιακού διεφθαρμένου καθεστώτος.

Τρίτο το νομοσχέδιο για τις εκατό δόσεις που διευκόλυνε πάρα πολλούς πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Τέταρτο το νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην αποποινικοποίηση της φτώχειας, ώστε να μην έχουμε συνανθρώπους μας οι οποίοι πηγαίνουν στη φυλακή για μια οφειλή 500 ευρώ.

Πέμπτο ανέφερε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ, το οποίο τόνισε, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε και πρέπει να το θυμίζουμε, ότι κομμάτι του μνημονίου ήταν η πραξικοπηματική φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ότι το μνημόνιο ως αντιδημοκρατικό καθεστώς υλοποιήθηκε και μέσα από την κορυφαία πράξη λογοκρισίας, που ήταν το μαύρο στην ΕΡΤ.

Η συνέχεια με την αναφορά της στην καταβολή φόρου από τους καναλάρχες, για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, όπως ήταν φυσικό επέφερε αναστάτωση… Ο Χατζής προσπαθούσε να την ανακόψει ζητώντας να μάθει ποιους φόρους πήρε από τις πλάτες των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Πρόεδρος της Βουλής, με κοφτή ντρίπλα, αφενός, απάντησε, αφετέρου, συνέχισε για τον φόρο των συχνοτήτων, ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε κατέληγε στους πολίτες…

«Ένας φόρος που δεν εισπραττόταν για πάρα πολλά χρόνια και ήταν ο οφειλόμενος φόρος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή επισπεύδεται και εφόσον αποδοθεί θα είναι μια ανακούφιση.

Η Βουλή από την συγκρότησή της δεν έχει συμπληρώσει 100 ημέρες και ήδη έχει νομοθετήσει πράγματα που δεν είχαν νομοθετηθεί την τελευταία πενταετία», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 



Η μονταζιέρα της παραπληροφόρησης και της επιλεκτικής μνήμης που τέθηκε άμεσα σε λειτουργία δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.
Όπως αναφέρει άλλωστε και η λαϊκή σοφία: Το θηρίο είναι πάντοτε πιο επικίνδυνο όταν είναι πληγωμένο… και το θεριό της διαπλοκής έχει αρχίσει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από τις 25 Ιανουαρίου. Η Βουλή θα αποτελέσει εφαλτήριο με αποτέλεσμα η Πρόεδρός της να αποτελέσει πρωτεύοντα στόχο της. Το «φούιτ» της ενημέρωσης μπορεί να έκανε αρχή σε βενζινάδικο, αλλά σίγουρα θα έχει και πολλά άλλα επεισόδια, με άφθονη παραπληροφόρηση και στρίψιμο των φώτων της δημοσιότητας σε θέματα ελάσσονος σημασίας και ουχί στα μείζονος εθνικά και κοινωνικά θέματα. 

Ν.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54