LIVE - Συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ. Ωστόσο, παρά την πρωθυπουργική εντολή η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμη.

Ο Νίκος Παππάς εισηγείται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη και μέλη τους: Μιχάλη Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νίκο Τρανό.

Στην Επιτροπή υπήρξαν αντικαταστάσεις τριών βουλευτών: Σωκράτης Φάμελλος αντί Θανάση Πετράκου (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Γκιόκας αντί Μανώλη Συντυχάκη (ΚΚΕ), Νίκος Νικολόπουλος αντί Νίκο Μαυραγάνη (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Στη συνεδρίαση συμμετέχουν και Βουλευτές που δεν είναι μέλη της Επιτροπής.

Η επιλογή Ταγματάρχη φαίνεται να διχάζει, με τους βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι σε κοινή τους δήλωση, δεν ενημερώθηκαν για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το κανάλι και τόνισαν πως η όλη διαδικασία θα ανησυχήσει τους εργαζομένους, καθώς αντιβαίνει τις προσδοκίες τους και πρόσθεσαν πως τα μηνύματα που εκπέμπει μια τέτοια επιλογή στον λαό είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά.«Δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά», κατέληξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως όραμά τους ήταν μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρεί πως «η επιλογή Ταγματάρχη είναι μη υπερασπίσιμη και δεν ανταποκρίνεται στο νέο υπόδειγμα δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να χτίσουμε». «Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον οφείλουμε συλλογικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές των προσώπων τα οποία εμπιστευόμαστε και με τα οποία συμπράττουμε», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25/05/2015 - 15:22