Στις 20:00 η διάσκεψη των προέδρων στην Βουλή

Για τις 20:00 σήμερα 23 Αυγούστου 2015, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18:00 χθες το απόγευμα (video) .

Τα περισσότερα κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν χθές στο κάλεσμα της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ το παρών έδωσαν μόνο εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας.

Η αντίδραση της Προέδρου της Βουλής ήταν έντονη. «Πληροφορούμε από τα ΜΜΕ ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή δηλώνουν ότι δεν παρίστανται στη διάσκεψη» ανέφερε σημειώνοντας την έκπληξή της, καθώς, δεν έχει ενημερωθεί η ίδια.

«Ως μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω την έκπληξή μου, καθώς, δεν έχω τέτοια ενημέρωση από την Κ.Ο. στην οποία ανήκω» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου για να στρέψει στη συνέχεια τα βέλη της προς τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας ότι «εάν αυτό δεν αποτελεί απόπειρα παράλυσης και διάλυσης της Διάσκεψης των Προέδρων» εξέφρασε την έκπληξή της για την απουσία της ΝΔ σημειώνοντας ότι ο πρόεδρός της είχε επισημάνει την ανάγκη σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής.

«Εκφράζω την έκπληξή μου και σε σχέση με την ΚΟ του Ποταμιού δεδομένου ότι ο πρόεδρός της έχει υποβάλει προ τριών ημερών ένα αίτημα περί προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και ειδικότερα τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» υπογράμμισε, ακόμη, η πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι την περασμένη Πέμπτη «δρομολογήθηκαν συνταγματικές διαδικασίες με αντισυνταγματικό τρόπο» επισημαίνοντας σε άλλο σημείο ότι «Με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα παραλύσει η κοινοβουλευτική λειτουργία. Δεν πρόκειται να αποδράσει κανείς από την κοινοβουλευτική ευθύνη».

























Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54