Η Βασιλική Θάνου πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, είναι και επισήμως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η ορκωμοσία της πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. 

Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης, κ. Κλήμη, τελέστηκε η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορίας της Ελλάδος, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά το πέρας της πεντάλεπτης τελετής ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων της νέας πρωθυπουργού, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας την υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για την παραλαβή/παράδοση του Γραφείου Πρωθυπουργού.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.


πηγή: efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54