ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20.09.2015 - ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε.) ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΤΡΗ - Β΄ ΑΘΗΝΩΝ - 07.09.2015 - ΑΙΓΑΛΕΩ‏

Προϋπόθεση για να περατωθεί η διαδικασία υποβάθμισης και μετάταξης της χώρας στην ζώνη που προετοιμάζει η Ε. Ένωση για τις χώρες της Κεντρικής και Αν. Ευρώπης (χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ») υπήρξε το πέρασμα απ΄ το 2010 στις πολιτικές των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και του PSI, με τις 10.000 αυτοκτονίες, τους 1.500.000 ανέργους, τους δραματικά αυξανόμενους αστέγους, τις 250.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο και τον παροπλισμό του 50% του παραγωγι-κού εξοπλισμού, τις στρατιές εργαζομένων με φιλοδώρημα και το προσφυγικό κύμα των 300.000 νέων. 

Το Μνημόνιο της 13ης Ιουλίου αποτελεί επικαιροποίηση, ολοκλήρωση και συνέχεια των δύο προηγούμενων Μνημονίων. Εκχωρεί την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και την Γεν. Γραμματεία Εσόδων και εμπεριέχει ένα νέο πογκρόμ υπερφορολόγησης, λιτότητας και απολύσεων καθώς και ρήτρες οριστικής εκχώρησης των ΔΕΚΟ (των επιχειρήσεων που «σήκωσαν» την όποια μεταπολεμική Ανάπτυξη), των λιμανιών, των αεροδρομίων, των υποδομών και συνολικά του δημόσιου και του ορυκτού πλούτου της χώρας. 

Η άποψη ότι τα νέα βάρη θα επιμερισθούν με «κοινωνικά δίκαιο τρόπο» διαψεύδεται από την ίδια την «Συμφωνία» αλλά και από τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές της Ευρωζώνης και του κουαρτέτου (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM, Κομισιόν) που θα αντικαθιστά την τρόικα και θα υποκαθιστά την κυβέρνηση της χώρας. Η εργατική και η μεσαία τάξη τίθενται στο στόχαστρο, η μικρή και η μεσαία ιδιοκτησία διώκονται με σκοπό την απαλλοτρίωση, ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε αφανισμό ενώ η νεολαία εξωθείται σε νέο κύμα φυγής. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ήπιας διαχείρισης ή ισοδύναμων μέτρων. Δεν υπάρχουν περιθώρια υπεράσπισης του λαού υπό καθεστώς Μνημονίων και Αποικιοκρατίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια περιορισμού της διαφθοράς μετά την πολιτική μας υποταγή στην Γερμανική Καγκελαρία δηλαδή στο Πρυτανείο των «αγορών» και της διαφθοράς. 

Το 3ο Μνημόνιο ξεπερνά τα πιο ακραία ταξικά πρότυπα και παρά την ομοβροντία των ΜΜΕ περί δήθεν αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας συνιστά την απεχθέστερη μορφή άτακτης χρεοκοπίας σε χώρα υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Έρχεται για να πυροδοτήσει εκ νέου τον φαύλο κύκλο: «λιτότητα - ύφεση - νέα λιτότητα» και να επιφέρει την τελική χρεοκοπία. Έρχεται -όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας ορολογία της Γερμανίας του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου- ως «η τελική λύση», στη διατεταγμένη γενοκτονία ενός έθνους και ενός ολόκληρου λαού. 

Αυτό που βιώνει σήμερα η χώρα δεν μπορεί να ερμηνευθεί μόνο σαν μια βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση, ή μόνο ως αποτέλεσμα της κρίσης της ελληνικής Οικονομίας. Πρόκειται για πόλεμο με σύγχρονα μέσα. Πρόκειται για την κατάλυση ενός «έθνους – κράτους» για την ιδιοποίηση των γεωπολιτικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και μαζί για την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή σε χώρα της Δύσης του υποδείγματος εξέλιξης του καπιταλιστικού συστήματος που υπακούει στο δόγμα Θάτσερ και η Ναουμ Κλάιν έχει περιγράψει ως «καπιταλισμό της καταστροφής».

Πρόκειται για νέα κατοχή, κατοχή οικονομική και πολιτική, όπου ο συνδυασμός της οικονομικής αποσύνθεσης του ελληνικού κράτους και της νέας υποτέλειας εγκυμονεί και την αδυναμία στοιχειώδους άμυνας στην τυχοδιωκτική πολιτική ΗΠΑ - Τουρκίας για την αποσταθεροποίηση των συνόρων στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη και στο σύνολο της Αν. Μεσογείου. Εγκυμονεί κινδύνους στην διατήρηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή επέμβαση στην οποία καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στηριγμένοι κυρίως στα δικά μας μέσα. Υπάρχει επομένως η πολιτική αναγκαιότητα μιας μεγάλης και αποφασισμένης πλειοψηφίας ικανής να αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» στην ισχύ και τα σύγχρονα μέσα των ξένων επικυρίαρχων και στο ελληνικό πολιτικό καθεστώς που τους προσκάλεσε και τους υπηρετεί. 

Απαιτείται για τούτο ένα πλατύ, ανένδοτο κοινωνικό και πολιτικό ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΧΙ, ένα μεγάλο Μέτωπο αντίστασης και αυτοοργάνωσης για την απάντηση όλων όσων συνθλίβονται, όλων όσων -ανεξάρτητα από πολιτική καταγωγή- ασφυκτιούν από τα Μνημόνια και την ιμπεριαλιστική επιτροπεία και συμφωνούν πως μόνη διέξοδος είναι ο δρόμος της ρήξης μέχρι την νίκη, μέχρι την εθνική και κοι-νωνική απελευθέρωση, τον εκδημοκρατισμό και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού. 

Απαιτείται ένα σύγχρονο ΕΑΜ θεμελιωμένο στη δυναμική και τις βάσεις που απέδειξε ότι υπάρχουν στον λαό το συντριπτικό 62% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου. Εδώ βρίσκεται το πολιτικό κεφάλαιο και η στρατηγική πρόταση για το νέο ξεκίνημα, για τη νέα λαϊκή ενότητα και την νέα εξουσία στην θέση «των όπλων που σίγησαν» ή σωστότερα «των όπλων που δεν χρησιμοποιήθηκαν». Θεωρούμε ότι ο στόχος ενός σύγχρονου ΕΑΜ είναι εφικτός όσο ποτέ. Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά δεν υπήρξε τόσο στενή σύνδεση του ταξικού - αντισυστημικού με το δημοκρατικό - πατριωτικό αίτημα. Ποτέ άλλοτε η ήττα δεν συνοδεύτηκε με ισχυρές δυνατότητες Ανόρθωσης. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
-Τέλος στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση». Αντικατάστασή του με το: «η Ελλάδα ανήκει στον λαό της, στην Ιστορία, και στον Πολιτισμό της». Πρόταξη σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών, εδαφοκλιματικών και των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της σε ειδικευμένο – καταρτισμένο προσωπικό. Επανακαθορισμός της διεθνούς θέσης της με αξιοποίηση των γεωπολιτικών της δυνατοτήτων και δυνατοτήτων και δυνατοτήτων για ισότιμη συνεργασίας στον σημερινό πολυπολικό Κόσμο. (Ρωσία, BRICS, κ.ά.). 

-Παύση πληρωμών του εν πολλοίς πλασματικού, επαχθούς και παράνομου χρέους. 

-Διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου που ξεπερνά κατά πολύ το ελληνικό χρέος και είναι άμεσα απαιτητό και των πολεμικών αποζημιώσεων που μας οφείλει η Γερμανία.

-Εθνικοποίηση και Λαϊκός έλεγχος των τραπεζών και των ΔΕΚΟ! Διαγραφή των χρεών που δημιούργησε η τραπεζική τοκογλυφία. 

-Εθνικό Νόμισμα! - όχι υποτιμημένη κατοχική ψευτο-δραχμή του κ. Σόιμπλε - ώστε να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας… Στροφή στην Εγχώρια Παραγωγή με πυλώνες α) τις νέες, υπό λαϊκό έλεγχο ΔΕΚΟ β)την μικρή και την μεσαία επιχείρηση γ) το μεγάλο Αγροτικό πλεονέκτημα και γ) τις Δημόσιες Επενδύσεις από έναν ριζικά ανασυγκροτημένο, απαλλαγμένο από το «κομματικό κράτος» και από το βαθύ κράτος των μεγαλοεργολάβων - ολιγαρχών Δημόσιο Τομέα!

-Κατάσχεση του παράνομου πλούτου που αποθησαύρισε το παρασιτικό κεφαλαίο και το πολιτικό σύστημα της 25-ετίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τιμωρία των ενόχων. 

-Δίκαιη (Εξωλογιστική) φορολόγηση των μεγάλων Α.Ε. και των Πολυεθνικών που απομυζούν, εξάγουν και μεταφέρουν αλλού τον παραγόμενο πλούτο. 

-Ακύρωση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και όλης της νομοθεσίας στο Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά, την Υγεία, το Περιβάλλον κ.ά. απ΄ το 2010. 

-Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, των ανέργων και του Κοινωνικού Κράτους. (Για να κινηθεί έτσι και η Αγορά, να κινήσει την Παραγωγή να προκύψουν θέσεις εργασίας…) 

-Διατίμηση των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης.

-Στήριξη των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Μέτρα για το δημογραφικό. 

-Πατριωτικό Δημοκρατικό Αμυντικό δόγμα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια αλλαγής των συνόρων στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη. Η μη αλλαγή των συνόρων και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό για τα χωρικά ύδατα (12νμ), την Α.Ο.Ζ., την υφαλοκρηπίδα και το FIR Αθηνών αποτελούν προϋπόθεση για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής. 

-Όχι στην υποκίνηση και έξαρση εθνικιστικών - σοβινιστικών τάσεων στην Βαλκανική που γίνεται με σκοπό την ανάφλεξη και τον κατακερματισμό της.

-Αγωνιζόμαστε για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη χωρίς στρατό κατοχής, ξένες βάσεις και εποίκους με μια διεθνή προσωπικότητα και μια κυριαρχία. Απορρίπτουμε κάθε μορφή επανόδου του σχεδίου Αναν και κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

-Αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού στην βάση των δυνατοτήτων και των υποδομών που διαθέτει η χώρα και μέσα απ΄ την αρχή: Στηρίζουμε τον μετανάστη, δεν προάγουμε και δεν αναπαράγουμε την Μετανάστευση ως λύση. 

-Στοιχειώδεις κανόνες Πληροφόρησης στα κρατικά και σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ.

-Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Κατάργηση των ΜΑΤ και βαθύς εκδημοκρατισμός παντού στο Κράτος και στην Δικαιοσύνη.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54