Η Κατερίνα Ιγγλέζη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική σε συνέντευξη στην ΕΡΤopen για το θέμα της εξόρυξης χρυσού (ηχητικό)

Η Κατερίνα Ιγγλέζη* υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική σε συνέντευξη της στην ΕΡΤopen μιλάει στην μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, στον Στέλιο Νικητόπουλο και την Έλενα Μιχαηλίδου.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

 

Η Κατερίνα Ιγγλέζη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική: για το θέμα της εξόρυξης χρυσού by Σήμααλέρτ on Mixcloud

 



Συντονιστείτε με την ενημέρωση στην ΕΡΤopen, από το ραδιόφωνο σας στους 106,7 στα fm στην Αττική ή διαδικτυακά στο: www.ertopen.com/radio

Η Κατερίνα Ιγγλέζη* είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως Δασολόγος, στο Δασαρχείο της Αρναίας. Διετέλεσε μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική [εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού], ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.

Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη βουλευτική της θητεία διετέλεσε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπήρξε επίσης μέλος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία, του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τον Ιανουάριο του 2015 , επανεξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων , της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, των ΕΠΕΚΕ Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Χωροταξίας καθώς και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Διαδικασία Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/09/2015 - 21:38