Η Δέσποινα Σπανού για την ανεργία και τα νέα προαπαιτούμενα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ. ΣΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ :

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι η ανεργία μειώθηκε σημαντικά και αυξήθηκε η μισθωτή απασχόληση, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν το αντίθετο δηλαδή ο αριθμός των ανέργων έφθασε στο 1.195.184 ποσοστό 24,9% έναντι 24,4% του προηγούμενου τριμήνου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποσχόμενη “παραδείσους ανάπτυξης”, η αλήθεια όμως είναι μία. Τα μνημόνια και τα υφεσιακά μέτρα που εμπεριέχουν, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, καταργούν εργασιακά δικαιώματα με αποτέλεσμα η ανεργία, η μαύρη εργασία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης να αυξάνονται αλματωδώς, ενώ οι μισθοί μειώνονται τραγικά.

Η επίθεσή τους όμως συνεχίζεται. Από το φθινόπωρο προγραμματίζονται νέες αλλαγές στην αγορά εργασίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν καν τη δυνατότητα να διεκδικούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνει τον εργασιακό μεσαίωνα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Το 1.195.184 άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άνεργοι νέοι επιστήμονες-μετανάστες, ξέρουν από πρώτο χέρι την “επικαλούμενη μείωση” της ανεργίας και την ανάπτυξη που θα “έρθει” και θα δώσουν στην νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους συμμάχους της, την οφειλόμενη απάντηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54