Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας στην ΕΡΤopen και τον Δημήτρη Παναγούλη (AUDIO)

Νίκος Δένδιας: : Έχουμε ρητή παραβίαση του Συντάγματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα»


Για
ρητή παραβίαση του Συντάγματος και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 και τον Δημήτρη Παναγούλη, με αφορμή την κατάθεση σωρείας άσχετων τροπολογιών όπως ανέφερε στην χθεσινοβραδινή κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

«Υπολειπόμενες και λιγότερες από την πραγματικότητα οι λέξεις που χρησιμοποίησα. Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα συνήθως δεν έχει εσωτερική συνοχή , όπως και το χθεσινό και της Παρασκευής, εμφανίζονται την τελευταία στιγμή κατά παράβαση του Συντάγματος και καταθέτει σωρεία άσχετων τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, μερικές από τις οποίες προφανώς εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα» συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «πρόκειται για γελοιοποίηση, στην καλύτερη περίπτωση, της νομοθετικής εξουσίας για να μην πω άλλα πράγματα τα οποία η έκφραση ¨πάσης ηθικής¨ περιλαμβάνει».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει αύριο την τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά , δικαιολογώντας την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. σε σύγκριση με το προγενέστερη παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους από το γεγονός ότι «αυτό το οποίο έρχεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, δεν υπάρχει αντίρρηση των εταίρων μας» συμπληρώνοντας ωστόσο πως αν και η Ν.Δ. επί της αρχής συμφωνεί και με τις δύο παροχές και πως «εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να κάνουμε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι εταίροι μας», ο πρωθυπουργός «δεν μας το είπε, μας εξαπάτησε».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα έχει απολέσει πλήρως την δυνατότητα της να ασκεί έστω και υποτυπώδη κοινωνική πολιτική, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «η χώρα την έχει απολέσει σημαντικά αλλά δεν την έχει απολέσει πλήρως» επισημαίνοντας ωστόσο ότι ενώ η αξιολόγηση βρίσκεται σε ευαίσθητη καμπή και πρέπει να κλείσει γρήγορα, την ίδια ώρα «ο κ. Τσίπρας γύρισε από το εξωτερικό και πήγε κατευθείαν μπροστά από ένα τζάκι στο Μέγαρο Μαξίμου για να παράσχει βοήθημα στους συνταξιούχους ωσάν να επρόκειτο για περίσσευμα της προσωπικής του περιουσίας την ώρα που συνεδρίαζε το εθνικό κοινοβούλιο για οικονομικά θέματα, για τον προϋπολογισμό».

Σχετικά με το γεγονός ότι η Ν.Δ. ενήργησε με παρόμοιο τρόπο για το κοινωνικό μέρισμα του 2014, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές καθότι «πρώτον, ήταν βέβαιο το πλεόνασμα και είχαμε σωστά μετρήσει το ότι οι εταίροι δεν θα έχουν αντίρρηση» και «άλλωστε δεν έγινε στο πλαίσιο μιας τελικής διαδικασίας αξιολόγησης όπως είναι η τωρινή».

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το πλεόνασμα, εάν η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει αντίστοιχα και μια κριτική στάση προς τους θεσμούς καθώς η απόφαση του κ. Ντάϊσενμπλουμ δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης με τους Υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης γεγονός που τονίστηκε και από τον Γάλλο Υπ. Οικονομικών, ο Νίκος Δένδιας καταλόγισε τεράστιες ευθύνες και στους εταίρους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το τελευταίο που πρόκειται να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να σας εξαγιάσω και να σας πω ότι αυτοί έχουν πάντα δίκιο και η δική μας πλευρά πάντα άδικο» ωστόσο περιόρισε τη δυναμική των αντιδράσεων αυτών από το γεγονός ότι δεν έχει πια μεγάλη σημασία τι λέει η Γαλλία καθώς πρόκειται για μία κυβέρνηση που απέρχεται οπότε «μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά τι λέει η Γαλλική Κυβέρνηση».

Σχετικά με το εάν πρέπει να επέλθει συμφωνία με κάθε κόστος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγόρησε αρχικά την Κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει ούτε κατ’ ιδίαν την αξιωματική αντιπολίτευση ως όφειλε: «Εμείς δεν ξέρουμε πώς διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ούτε κατ’ ιδίαν ενημέρωση. Θα μπορούσε να υπάρχει ενημέρωση υπό τον όρο της μυστικότητας. Εμείς μαθαίνουμε τι συμβαίνει στη διαπραγμάτευση είτε από διαρροές στην Ευρώπη, είτε από γνωστούς μας στην Ευρώπη, η Κυβέρνηση δεν μας λέει τίποτα.»

Όσον αφορά τα εργασιακά, ανέφερε ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και «κακά τα ψέματα, υπάρχουν δικαστήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αν υποθέσουμε ότι οι δανειστές ή οι πιστωτές ζητούν να επιβληθεί κάτι περαιτέρω, θα προσφύγουμε στα δικαστήρια και θα το ακυρώσουμε» ενώ για το ζήτημα το χρέους σημείωσε ότι η Κυβέρνηση τα έχει κάνει σαλάτα. «Εγώ είχα εδώ και κάποιες μέρες τη γιορτή μου. Μου έλεγαν χρόνια πολλά και να τα εκατοστίσεις και τους έλεγα βάλτε παραπάνω για να προλάβω την ρύθμιση του χρέους».

Σχετικά με ο εάν υπάρχουν περιθώρια για διαφορετική πολιτική και αν οι απαιτήσεις και οι πιέσεις των θεσμών και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόϊμπλε θα περιοριστούν μόνο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις επόμενες, όπως άλλωστε δήλωσε ότι συνέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης για την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κινούμενη συμμορία» εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει έδαφος εμπιστοσύνης εάν κανείς δείξει ότι είναι σοβαρός: «Δεν παίρνω στα σοβαρά τα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος επιθυμεί κάθε φορά να προκαλέσει έστω και λίγη δημοσιότητα γύρω από τον εαυτό του. Έχω διαπραγματευτεί με αυτούς τους ανθρώπους, έχω διαπραγματευτεί με τον κ. Σόιϊμπλε και τον ξέρω καλά.


Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/12/2016 - 17:56