Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ταμεία και τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής η ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος: «Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων - Να υπάρξουν άμεσα προσλήψεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ταμεία και τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής η ΛΑΕ

Θανάσης Πετράκος: «Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων - Να υπάρξουν άμεσα προσλήψεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ»

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις «συνθήκες γαλέρας» που επικρατούν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και των υπόλοιπων φορέων, με άμεσες αρνητικές συνέπειες σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας. Ο κ. Πετράκος έκανε την εξής δήλωση:

«Εκ μέρους της ΛΑ.Ε εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στου εργαζόμενους των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία σήμερα για να διεκδικήσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και ο ΕΦΚΑ. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους και απαιτούμε:

  • Να υπάρξουν άμεσα προσλήψεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ
  • Να επιλυθούν τα οργανοτεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργήσει οργανωτικό χάος στον ασφαλιστικό φορέα.
  • Να εκδοθούν επιτέλους οι υπουργικές αποφάσεις, για να μπορέσουν να εκδοθούν οι επικουρικές συντάξεις, η πλειοψηφία των οποίων έχει σταματήσει μετά την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου».
  • Να ψηφιστεί επιτέλους η ρύθμιση για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι ώστε να πάρουν τη σύνταξη που εκκρεμεί».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54