Ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα στον ΠτΔ για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών - Στις 8 το βράδυ η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές βρίσκεται η χώρα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα και όπως ήδη έχει κάνει γνωστό η κυβέρνηση, οι εθνικές εκλογές θα προκηρυχθούν για τις 7 Ιουλίου.


Από εκεί και πέρα ήδη τα κομματικά επιτελεία παίρνουν θέσεις μάχης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με την προετοιμασία του κόμματός του, ώστε να αντιστρέψει το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία είχε προβάδισμα περίπου 9,5 ποσοστιαίων μονάδων από το κυβερνών κόμμα
Η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μπει η προγραμματική συζήτηση στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στις 8 το βράδυ, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την περασμένη Παρασκευή, θα πρέπει «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε».

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν» τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα ότι η χώρα μας θα υπερασπίζεται την ακριτική Ελλάδα απέναντι σε «κάθε πρόκληση και αμφισβήτηση» έστειλε, από το Καστελόριζο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η χώρα γυρίζει σύντομα σελίδα, τόνισε.
Ο υγιής πατριωτισμός στην αντιμετώπιση εθνικών ζητημάτων περνάει μέσα από τη ΝΔ, είπε από την Κάλυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στην Κω, είχε συνάντηση με φορείς του νησιού ακούγοντας τα προβλήματά τους, με πρώτο αυτό της υπερ-φορολόγησης.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα πάρουν μέρος στις προσεχείς εκλογές, αποφάσισε χθες το εθνικό συμβούλιο του κόμματος.
Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος αναγνώρισε  τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54