© Reuters / Baz Ratner

Σλαβιάνσκ: Κατάρριψη ελικοπτέρου με Ουκρανό στρατηγό - Δεκατέσσερις οι νεκροί

Η στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης του Κιέβου στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ συνεχίζεται, με τον αριθμό των νεκρών κατοίκων, ενόπλων και αμάχων, να ανέρχεται σε δεκάδες. Ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέρριψαν, νωρίτερα, οι πολιτοφύλακες πάνω από το Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ επέβαιναν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων στρατηγός του ουκρανικού στρατού Vladimir Kulchitsky, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Οι μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και της εθνοφρουράς, από τη μία πλευρά και των ομάδων αυτοάμυνας στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από την άλλη, συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Κιέβου ξεκίνησαν σήμερα βομβαρδισμούς στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, δύο πόλεων που πρωταγωνιστούν στην εξέγερση των ανατολικών περιοχών ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Περίπου 3 χιλιάδες ανθρακωρύχοι διαδήλωσαν στους δρόμους του Ντονέτσκ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση της χώρας, τη «χούντα του Κιέβου», όπως την αποκαλούν.

Την ίδια ώρα που η Ουκρανική κυβέρνηση επιτίθεται στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, μεγαλοβιομήχανος Πέτρο Ποροσένκο, με κυνικό τρόπο δηλώνει
ότι «δεν θα τους επιτρέψουμε πλέον να καταλαμβάνουν κτίρια και να περιφρονούν το νόμο».

Παράλληλα, ογδόντα στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, της νεοσύστατης στρατιωτικής μονάδας της κυβέρνησης του Κιέβου, παραδόθηκαν σε άνδρες των ομάδων αυτοάμυνας, όταν οι τελευταίοι επέδραμαν στη στρατιωτική τους βάση στην επαρχία του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με μάρτυρες, η επίθεση διήρκεσε 10 με 15 λεπτά, με ασταμάτητους πυροβολισμούς, ενώ ΜΜΕ αναφέρουν ένα νεκρό από την πλευρά των δυνάμεων αυτοάμυνας. Πηγές των τελευταίων διευκρίνιζαν ότι οι παραδοθέντες θα επιστρέψουν σύντομα στις εστίες τους.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54