Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα εξέγερσης στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης

"Σιδηρά" απάντηση Ερντογάν στους χιλιάδες διαδηλωτές -Ένας χρόνος μετά το κίνημα Ταξίμ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα εξέγερσης στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης που θυμίζει "φρούριο" και την αιματηρή της καταστολή
 
Μια δύναμη 25.000 αστυνομικών, που έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προχωρώντας παράλληλα σε περίπου 120 συλλήψεις – ανάμεσα στους οποίους, για λίγη ώρα, βρέθηκε και το δημοσιογραφικό συνεργείο του CNN.

Αυτή ήταν η «σιδηρά» απάντηση του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και άλλες πόλεις, για τον ένα χρόνο από την εξέγερση με αφορμή το πάρκο Γκεζί.

Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σάββατο, ενώ είχε απαγορευθεί κάθε συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ.

Κυβέρνηση, πρωθυπουργός και δυνάμεις καταστολής της Τουρκίας είχαν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε ένα όργιο απειλών και κρατικής τρομοκρατίας, το οποίο και είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρώσεις να είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με το 2013, αλλά και με εκείνες που είχαν ακολουθήσει τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα από την αστυνομία στα περυσινά επεισόδια.

Πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54