Φωτογραφία REUTERS

Διεθνείς αντιδράσεις για τη δολοφονία των ισραηλινών εφήβων

Στην καταδίκη της δολοφονίας των τριών Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί την 12η Ιουνίου κοντά στη Χεβρώνα και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Δευτέρας στη Χεβρώνα προέβησαν διεθνείς ηγέτες όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο το βράδυ της Δευτέρας την «παράλογη» δολοφονία των τριών εφήβων Ισραηλινών. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την παράλογη πράξη τρομοκρατίας που διαπράχθηκε εναντίον αθώων νέων» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε το βράδυ της Δευτέρας με τον εντονότερο τρόπο την «ποταπή δολοφονία» των τριών νέων Ισραηλινών. Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του «για τον πολλαπλασιασμό των βίαιων ενεργειών τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα» ενώ καταδίκασε επίσης τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του ισραηλινού εδάφους και ζήτησε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξουν νέα θύματα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας.

Την «φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο θα στηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους.

«Πρόκειται για μια φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον εφήβων. Η Βρετανία θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ στις προσπάθειές του να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κάμερον εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών εφήβων.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/06/2014 - 23:54