Φωτο αρχείου

Αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Ως πρόσχημα, για ακόμη μια φορά, χρησιμοποιήθηκε η εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστινίους προς το Νότιο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ρουκέτα εκτοξεύτηκε από την Λωρίδα της Γάζας και προσγειώθηκε σε οικία στο νότιο Ισραήλ.

Από το χτύπημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η κίνηση, αυξάνει την ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας τριών Ισραηλινών εφήβων στην Δυτική Όχθη και, στη συνέχεια, την απαγωγή και δολοφονία Παλαιστίνιου νεαρού.

Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους για την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή.

«Από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάζω τόσο τις επιθέσεις με ρουκέτες όσο και, ειδικότερα, την ασύμμετρη απάντηση του Ισραήλ», ανέφερε η Νάβι Πιλάι από την Βιέννη, όπου και βρίσκεται. «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη από όσα συμβαίνουν», τόνισε στο περιθώριο διάσκεψης και κατέληξε: «Πρόκειται για ποταπή πράξη και τώρα είχαμε την δολοφονία ενός Παλαιστίνιου νεολαίου. Δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αυτό το επίπεδο απάντησης είναι ασύμμετρο και αυτά συμβαίνουν όταν κυβερνήσεις δεν σέβονται το γράμμα του νόμου και καταφεύγουν σε ασύμμετρες απαντήσεις»

Η κ. Πιλάι καταδίκασε επίσης τον φόνο Παλαιστίνιου εφήβου, του οποίου η σορός ανακαλύφθηκε την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr, 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 13:59