Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνει η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Από την έναρξη της επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 580 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. Κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στο νότιο και τον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι. Τα πέντε από τα θύματα, ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσα τους τέσσερις γυναίκες.

Τη Δευτέρα, το Ισραήλ δεν δίστασε να χτυπήσει ένα νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Παράλληλα, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες συνεχίζουν να ανασύρουν δεκάδες πτώματα από τη συνοικία Σατζάγια που ισοπεδώθηκε την Κυριακή, σε μια απροκάλυπτη σφαγή.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των παλαιστινιακών υπηρεσιών, 583 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ακόμη στρατιώτες του, ανεβάζοντας σε... 27 τις απώλειες των Ισραηλινών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54