Χαμάς: Δεν θα περιορίσουμε τα όνειρά μας

Ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που έληξε με την πρόσφατη εκεχειρία, δεν ήταν ο τελευταίος ανάμεσα στα δύο μέρη, αλλά ήταν κομβικός για την επίτευξη «του τελικού στόχου».

«Δεν ήταν το τέλος. Ήταν απλώς ένα αγκωνάρι στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στο στόχο μας. Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι δυνατό και έχει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.  Δεν θα περιορίσουμε τα όνειρά μας ούτε θα κάνουμε έκπτωση στους σκοπούς μας», δήλωσε ο κ. Μεσάαλ, σε συνέντευξη Τύπου από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα και κάλεσε την Αίγυπτο να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα. «Καλούμε την Αίγυπτο να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα», προχωρώντας σε «μια αδελφική ενέργεια» τόνισε ο Μεσάαλ.

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αφοπλισμού των μαχητών της Λωρίδας της Γάζας όπως αξιώνει το Ισραήλ για να συναινέσει να συναφθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

«Τα όπλα της αντίστασης είναι ιερά. Δεν θα αποδεχθούμε να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη» των διαπραγματεύσεων που προβλέπεται να διεξαχθούν βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δήλωσε ο Μεσάαλ.

«Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί το αντικείμενο παζαριών ή διαπραγματεύσεων. Κανείς δε μπορεί να αφοπλίσει την Χαμάς και την αντίσταση», προσέθεσε ο ίδιος, αψηφώντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που θέτει τον αφοπλισμό της οργάνωσης ως ένα από τα προαπαιτούμενα για την όποια συμφωνία μακροπρόθεσμης φύσης.

Ο ίδιος εξάλλου επισήμανε ότι η οργάνωση δεν θα τερματίσει την αντίσταση εναντίον του Ισραήλ μέχρι να εκπληρωθούν όλα τις τα αιτήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/08/2014 - 21:52