© Reuters/Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin

Αεροναυτική άσκηση Ρωσίας - Αιγύπτου στη Μεσόγειο

Την παρουσία της στην περιοχή της Μεσογείου, συνεχίζει να υποστηρίζει η Ρωσία, συμμετέχοντας από το Σάββατο σε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με την Αίγυπτο, υπό τον τίτλο «Γέφυρα Φιλίας - 2015».

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιούνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Κατά τη διάρκειά τους ρωσικά και αιγυπτιακά πολεμικά πλοία με υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων θα ασκηθούν στην εκτέλεση αποστολών «προστασίας των θαλασσίων οδών από ποικίλες απειλές».

Στόχος των ασκήσεων, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς, είναι «η εδραίωση και ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των Στόλων Ρωσίας και Αιγύπτου προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στη θάλασσα, η ανταλλαγή εμπειριών για την απόκρουση ποικίλων θαλάσσιων απειλών, η σχεδίαση και ο συντονισμός κοινών προσπαθειών ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις, που εμφανίζονται στις θαλάσσιες λεκάνες εντατικής ναυσιπλοΐας».

159255037.jpg

Η ρώσικη συμμετοχή στις ασκήσεις είναι αναβαθμισμένη, καθώς συμμετέχει μεταξύ άλλων η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μόσχα». Το Σάββατο, ο ρωσικός στολίσκος εισήλθε στο αιγυπτιακό λιμάνι της Αλεξάνδρειας και σήμερα Κυριακή ξεκίνησε η ενεργός φάση των γυμνασίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 00:06