Μέρα κινητοποιήσεων και χθες στη Γαλλία

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε όλη τη Γαλλία κατά του νόμου-λαιμητόμου για τα εργασιακά δικαιώματα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα στο Παρίσι, συμμετείχαν 100.000 άνθρωποι και 400.000 σε όλη τη Γαλλία.
Στη διαδήλωση του Παρισιού συμμετείχε μαζί με το ταξικό Συνδικάτο των Σιδηροδρομικών των Βερσαλλιών (μέλος της ΠΣΟ) και η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων μεταναστών. Στις διαδηλώσεις κυριάρχησαν συνθήματα υπέρ της άμεσης απόσυρσης του νόμου, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα που απαιτούσαν την κρίση να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία.

Ήδη τα ταξικά συνδικάτα ετοιμάζουν κλιμάκωση του αγώνα στους τόπους δουλειάς και νέες κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας (FNIC), μέλος της ΠΣΟ, εξήγγειλε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα Παρασκευή αποφασίστηκε κλείσιμο διυλιστηρίων και κέντρων διανομής σε όλη τη Γαλλία. «Η απεργία μας έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν με καθημερινές μαζικές γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους», δήλωσε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κάρλος Μορέιρα«Χρειάζεται να βγούμε μπροστά με γενική απεργία διαρκείας», δήλωσε ο Ματιέ Μπολ Ρεντά, γραμματέας του Σωματείου Σιδηροδρομικών των Βερσαλλιών, ο οποίος εκτίμησε ότι η πραγματική αντίσταση ενάντια στο σχέδιο νόμου ξεκινάει τώρα.

Τα συνδικάτα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την άλλη Πέμπτη.

   



πηγή 902













Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54