Από τους 92 επιβαίνοντες του Τουπόλεφ πάνω από 60 μέλη της χορωδίας Αλεξαντροφ. Στη Μόσχα σήμερα η πρώτη πτήση με τις σορούς των θυμάτων

Το πρώτο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 θα προσγειωθεί σήμερα στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση (των σορών) θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς χθες το πρωί το επιβατικό αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που κατευθυνόταν στη Συρία με 92 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τα μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ του ρωσικού στρατού και εννιά δημοσιογράφους, συνετρίβη κοντά στις ρωσικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.



Χορωδία Αλεξαντρόφ
Σύμβολο ιστορικής σημασίας αποτελεί για τη Ρωσία η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού.



Πάνω από 60 μέλη της γνωστής πλέον ως Χορωδίας Αλεξαντρόφ (από το όνομα του ιδρυτή της στρατηγού και συνθέτη Αλεξάντρ Αλεξαντρόφ) επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ Tu-154, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή (25/12) στη Μαύρη Θάλασσα.

Συνολικά, στη Χορωδία Αλεξαντρόφ, η οποία έχει δώσει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες, μετέχουν περίπου 200 τραγουδιστές, μουσικοί και τραγουδιστές.

Ιδρύθηκε το 1928 και έγινε γνωστή στις θριαμβευτικές περιοδείες της με την ονομασία «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού». Το ρεπερτόριό της αποτελείται από περισσότερα από 2.000 έργα: από ρωσικά δημοτικά, σοβιετικούς ύμνους, εκκλησιαστική μουσική, μέχρι και μοντέρνα ξένα τραγούδια που συνοδεύονταν από ακροβατικές χορογραφίες.



Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Το ρεπερτόριο της δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά τραγούδια αλλά καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής. 

Το σχήμα Αλεξαντρόφ ιδρύθηκε το 1928 από τον Αλεξάντερ Βασίλιεφ Αλεξαντρόφ, τον συνθέτη που έγραψε τη μουσική του εθνικού ύμνου της Σοβιετικής Ενώσεως, ο οποίος το 2000 έγινε ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας με αλλαγή των στίχων.


πηγή ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/12/2016 - 11:05