Πηγή: REUTERS/Jonathan Bachman

Η Βενεζουέλα προσφέρει 5 εκατ. δολάρια στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ

Το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε πως προσφέρει η Βενεζουέλα για την στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ.
Η είδηση προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως η χώρα της λατινικής Αμερικής βιώνει οικονομική κρίση και έχει σημαντικές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.
Η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.




Video: Τυφώνας Χάρβεϊ: Θάνατος, καταστροφή και απελπισία από τη θεομηνία

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον πήραν νέα τροπή προς το χειρότερο φέτος, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε διάφορες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αν και στελέχη της κυβέρνησής του κατόπιν υποβάθμισαν την ιδέα αυτή.

Αναδημοσίευση από anastoxasmoi.gr πηγή: cnn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54