Πηγή: Associated Press

Η Β. Κορέα πραγματοποίησε σήμερα δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Ιαπωνία

Η ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

"Απόλυτη επιτυχία" και "σημαντικό" βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της, χαρακτήρισε η Πιονγκγιάνγκ τη σημερινή δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γεγονός που έσπευσαν να αξιοποιήσουν ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και άλλοι.

Για το θέμα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Μάλιστα, η Ιαπωνία αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της ΛΔ Κορέας, με το γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα να κάνει λόγο για περιορισμό στο εμπόριο πετρελαϊκών ειδών.

Πριν από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ένας Αμερικανός αξιωματούχος -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- που μελετά το στρατό και την πολιτική της ΛΔ Κορέας είχε επισημάνει ότι αναλύονται οι σεισμικές δονήσεις, αν και λόγω της τοποθεσίας τους εκτιμάται ότι πρόκειται για πυρηνική δοκιμή.






Πηγή ΑΠΕ , 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54