Ολόκληρο τον Αύγουστο εκτιμάται ότι θα κατακαίει η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου εκτιμούν οι αρχές της Καλιφόρνια ότι θα συνεχιστεί η μάχη για την κατάσβεση της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήλπιζαν ότι θα σβήσουν τη φωτιά έως τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο η πρόβλεψη αυτή αναβλήθηκε σήμερα για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πυρκαγιά του Μεντοτσίνο έχει κατακάψει μία περιοχή ανάλογης έκτασης με εκείνη του Λος Άντζελες, βρίσκεται μόλις κατά το 1/3 υπό έλεγχο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, ακόμα κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν σήμερα τη μάχη με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «Calfire» στις 17.00, ώρα Ελλάδας, η πυρκαγιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έχει μετατρέψει σε στάχτες 1.176.380 στρέμματα γης από την 27η Ιούλη.

Επιπλέον 17 πυρκαγιές, μικρότερης έκτασης, μαίνονται ανά την Πολιτεία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ότι βρίσκεται σε «συνεχή» επαφή με τις αρχές στην Καλιφόρνια, παρότι βρίσκεται σε διακοπές. Έχει κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί καμία συγκεκριμένη πρόταση για τη στήριξη των πληγέντων. 






Πηγή: ΑΠΕ, «Reuters», AFP, 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54