Απόψε το διάγγελμα του Πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα «απευθυνθεί στο Έθνος» απόψε στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), γνωστοποίησε την Κυριακή το προεδρικό μέγαρο Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Το προεδρικό μέγαρο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την αναμενόμενη παρέμβαση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας που θα δεχθεί σήμερα στην διάρκεια της ημέρας κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Πτώση σημείωσαν στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές μεγάλων γαλλικών εταιριών από τους κλάδους ξενοδοχείων, μεταφορών και λιανικής πώλησης, ύστερα από ένα ακόμα σαββατοκύριακο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα.

Η μετοχή της εταιρίας ξενοδοχείων Accor σημείωσε πτώση 0,7%, της εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων ADP υποχώρησε κατά 0,9% ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης Carrefour, Casino και FNAC Darty.

Οι διαδηλώσεις έπληξαν και τα γαλλικά κρατικά ομόλογα, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο.




 ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54