Πέθανε ο Neil Peart ντράμερ και στιχουργός των Rush

Η πρώτη πολύ μεγάλη απώλεια της rock για το 2020 είναι ο θάνατος του σπουδαίου Neil Peart, ντράμερ και στιχουργού των Rush, της μπάντας που για περισσότερα από σαράντα χρόνια καθόρισε τον progressive rock ήχο.

Ο Peart πέθανε σε ηλικία 67 ετών έπειτα από τρίχρονη μάχη με καρκίνο του εγκεφάλου.

«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένες καρδιές μοιραζόμαστε τα νέα πως ο φίλος μας, αδερφός και συνοδοιπόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, Neil έχασε την Τρίτη τη γενναία μάχη με τον καρκίνο» ανέφερε η ανακοίνωση των Rush.

Το απαράμιλλο στιλ του στα τύμπανα, οι συνθετικές και οι στιχουργικές του ικανότητες είχαν αναγάγει τον Peart σε έναν από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην ιστορία της rock και πιθανότατα τον καλύτερο ντράμερ του είδους.

AP Photo

Ο Καναδός ασχολήθηκε με τα τύμπανα σε ηλικία 13 ετών και το 1974 έγινε μέλος των Rush σε ηλικία μόλις 22 ετών. Σύντομα ανέλαβε κομβικό ρόλο σε αυτό το power trio πολυτάλαντων μουσικών, έγινε ο βασικός στιχουργός και συνέθεσε μερικά από τα πιο επικά τους τραγούδια.

Οι Rush κυκλοφόρησαν 19 album, έχουν πουλήσει περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και βρίσκονται στην τρίτη θέση (πίσω από Beatles και Rolling Stones) στις μπάντες με τους περισσότερους συνεχόμενους χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους. 

Ο Peart αποχώρησε από τη μπάντα το 2015 για να δώσει τη δική του μάχη, ενώ οι Rush διαλύθηκαν επισήμως το 2018.

Neil Peart, Alex Lifeson και Geddy Lee κατά την τελετή εισόδου των Rush στο Rock n Roll Hall Of Fame

AP Photo

«Ήταν ένας από τους πιο περίεργους τύπους που είχα δει ποτέ. Μετά έκατσε πίσω από τα τύμπανα και μας διέλυσε» είχε δηλώσει ο Geddy Lee, τραγουδιστής, μπασίστας και πληκτράς της σπουδαίας μπάντας.

Ο ίδιος ο Neil Peart είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι ακόμη και σε μεγάλη ηλικία συνέχιζε να κάνει μαθήματα τυμπάνων, εκτιμώντας ότι έχει ευθύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Εκτός από την ενασχόλησή του με τη μουσική ο Neil Peart είχε γράψει και επτά λογοτεχνικά βιβλία. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54