Γερμανική έρευνα δείχνει ότι οι μάσκες FFP2 (ΚΝ-95) είναι επιβλαβείς για τα πνευμόνια των παιδιών!

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελλάδα πάντα ακολουθεί άκριτα τις αυστηρότερες πολιτικές ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτές της Γερμανίας και της Αυστρίας… που είναι και οι μόνες οι οποίες έχουν υιοθετήσει την υποχρεωτικότητα των συγκεκριμένων μασκών FFP2 (ΚΝ-95), την ώρα που σε άλλες χώρες τις αναστέλουν ως βλαβερές για την υγεία. Η Γαλλία απο την άλλη συστήνει να φοριούνται χειρουργικές αντί για πάνινες μάσκες.


 Στη Γαλλία  έχει ανασταλεί η χρήση των μασκών FFP2 (ΚΝ-95) γιατί η εθνική υπηρεσία ασφάλειας υγείας της Γαλλίας (ANSES) αποφάσισε ότι  περιέχουν γραφένιο και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την τοξικότητα τους.


Μια καινούρια έρευνα απο Γερμανία αυτή τη φορά, καταλλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες FFP2 (ΚΝ-95), είναι επιβλαβείς για τα πνευμόνια των παιδιών!


Το Stiftung Warentest (ίδρυμα που έρευνα καταναλωτικά αγαθά) δοκίμασε τις συγκεκριμένες μάσκες για να ερευνήσει την καταλληλότητα σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και αποκάλυψε ότι, οι παιδικές μάσκες FFP2 είχαν υπερβολική αντίσταση και ανεπαρκή άνεση στην αναπνοή!


Ο οργανισμός δημοσίευσε  τα ευρήματά του νωρίτερα αυτό το μήνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όλα τα μοντέλα μάσκας FFP2 που δοκιμάστηκαν ήταν ακατάλληλα για παιδιά». Υπάρχουν μάλιστα μοντέλα FFP2 που είναι ακατάλληλα και για ενήλικες..

«Τα πρότυπα καθορίζουν πολύ σαφή κριτήρια για τις μάσκες FFP2 για ενήλικες, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια για τις παιδικές μάσκες», ανέφερε η έκθεση της μελέτης. «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, τα παιδιά έχουν γενικά λιγότερο δυνατή αναπνοή από τους υγιείς ενήλικες και συχνά μόνο το ήμισυ του όγκου των πνευμόνων τους».


Με βάση αυτό και μετά από διαβούλευση με ειδικούς, η οργάνωση καταναλωτών έθεσε ως απαίτηση μια καλύτερη αντίσταση στην αναπνοή για τις παιδικές μάσκες FFP2 που ήταν η μισή από αυτήν που επιτρέπεται για τους ενήλικες. Μετά τις δοκιμές, καμία από τις μάσκες παιδικού μεγέθους που δοκιμάστηκαν δεν πλησίασε ούτε το κατώτερο όριο.

Πηγή: anazitiseis.gr

  Τα άρθρα που δημοσιεύονται   εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ertopen.com .