Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο «κρέας» προβάλλεται ως το μέλλον των τροφίμων

Η  ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat το εισάγει στην Ολλανδία για να αντικαταστήσει τους αγρότες

 

 Leo Hohmann

Zerohedge News

19 Οκτωβρίου 2022

 

https://vaccineimpact.com/2022/israeli-company-introduces-3d-meat-as-the-future-of-food-to-be-exported-to-netherlands-to-replace-farmers/

 

Το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/zQSCzHaMcTg

 

Παρά το ασήμαντο ενδιαφέρον και την πτώση των μετοχών, πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσπαθούν να προωθήσουν πλαστά υποκατάστατα κρέατος σε μια εξαιρετικά περιορισμένη αγορά που δεν τα θέλει. 

Το Impossible Burger και το Beyond Meat ήταν οι τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες χρήσης πρωτεϊνών σόγιας, φασολιών και μπιζελιού για την προσομοίωση της εμπειρίας του burger, φτάνοντας στο σημείο να συνεργαστούν με franchise γρήγορου φαγητού όπως τα Burger King και τα McDonald's, μόνο για να ακυρωθούν αυτά τα προγράμματα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Η υποκατάσταση του κρέατος από το τεχνητό κρέας στη διατροφή είναι ένας μόνιμος της ατζέντας του ΟΗΕ εδώ και αρκετά χρόνια, με βάση τον ισχυρισμό ότι «η κτηνοτροφία απελευθερώνει πάρα πολλά αέρια θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή». Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, δεδομένου ότι η συνολική θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί λιγότερο από 1 βαθμό Κελσίου τον περασμένο αιώνα, σύμφωνα με το NOAA. Ωστόσο, το ίδρυμα προχωρά με στόχο τον πληθυσμό vegan έως το 2050.

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat εισέρχεται στην Ευρώπη με μια μέθοδο παρασκευής τρισδιάστατων εκτυπωμένων μπριζολών που φτιάχνονται στο εργαστήριο αντί για την τυπική χρησιμοποιούμενη παραγωγή μπέργκερ. Εκτός από τη διαδικασία που φαίνεται μάλλον γκροτέσκα και αφύσικη, είναι πολύ απίθανο ένα υποκατάστατο πάστας κρέατος να πλησιάσει ποτέ τη γεύση μιας πραγματικής μπριζόλας. 

Θα φάει κανείς το ψεύτικο κρέας που εξάγει στην Ευρώπη η Ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat που προωθείται από το WEF και διαφημίζεται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης;

 από τον Leo Hohmann

Αποσπάσματα:

H ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat ανακοίνωσε μια συμφωνία συνεργασίας με έναν εισαγωγέα που θα παραδώσει το εργαστηριακό κρέας της στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι κυβερνήσεις-μαριονέτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες να εξοντώσουν τα βοοειδή, τα κοτόπουλα και χοίρους που διατρέφουν.

Η Redefine Meat εμπορεύεται το προϊόν της με την εμπορική επωνυμία «New Meat», χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή τεμαχίων κρέατος που μιμούνται μπριζόλες, φιλέτο και άλλα κομμάτια επιλογής, ανέφερε σε μια ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη. Χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα για να καλλιεργήσει αυτό το «κρέας» σε ένα εργαστήριο.

Σύμφωνα με  έκθεση της Thomson Reuters , η νεοφυής ισραηλινή εταιρεία, η οποία συγκέντρωσε 170 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση φέτος, χρησιμοποιεί εκτυπωτές κρέατος μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά της γραφεία νότια του Τελ Αβίβ και σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία, όπου σχεδιάζει να αναπτύσσει τα προϊόντα της ως εναλλακτική λύση στο πραγματικό κρέας που εκτρέφεται από κτηνοτρόφους σε χωράφια και χωράφια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία πλαστών κρεάτων Redefine Meat θα άνοιγε ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία. Επικεφαλής της κυβέρνησης της Ολλανδίας είναι ο Mark Rutte,  μέλος, παρουσιαστής, συγγραφέας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF, Klaus Schwab, Νταβός). Ο Mark Rutte συμβαίνει να είναι ο πιο επιθετικός προωθητής προγραμμάτων πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη. Οι πολιτικές του κατά της γεωργίας, κατά της ατομικής ιδιοκτησίας είναι τόσο επιθετικές που προκάλεσαν μια εξέγερση των Ολλανδών αγροτών, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από τους νέους νόμους που τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν επαρκή αζωτούχα λιπάσματα και ορυκτά καύσιμα ζωτικής σημασίας για την εκτροφή ζώων.

Χωρίς ζώα δεν έχεις κρέας. Και χωρίς κρέας, ανοίγεται μια αγορά για ψεύτικο κρέας που παρασκευάζεται στο εργαστήριο, το οποίο ξαφνικά ανάγεται σε μια κρίσιμη πηγή πρωτεΐνης για ανθρώπινη κατανάλωση.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο εταιρικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters είναι άλλο ένα περήφανο μέλος του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ» των Παγκοσμιοποιητών ( δείτε  εδώ  και  εδώ ), το οποίο αντιπροσωπεύει το σημείο μηδέν στην παγκόσμια ατζέντα κατά της κτηνοτροφίας και του κρέατος. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη, ενώ διαβάζετε την  ιστορία του Reuters  σχετικά με την ισραηλινή εταιρεία που προσπαθεί να «Επαναπροσδιορίσει το κρέας».

Το WEF δημοσίευσε ένα βίντεο το 2018 που έλεγε ότι το κρέας, το πραγματικό υλικό, θα ήταν μια «περιστασιακή απόλαυση» στο Great Reset. Δείτε παρακάτω.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Thomson Reuters θα δημοσιεύσει ένα άρθρο σαν αυτό, προσπαθώντας ανέντιμα να μας πουλήσει το ψεύτικο κρέας. Αυτό το άρθρο, και πολλά άλλα παρόμοια, θα ληφθούν από τους συνδρομητές της Thomson Reuters, που περιλαμβάνουν χιλιάδες εφημερίδες, ιστότοπους και άλλα ειδησεογραφικά μέσα.

Η Thompson Reuters το περιγράφει ως εξής:

«Η πρώιμη διαφημιστική εκστρατεία για τις εναλλακτικές λύσεις στο κρέας φυσικής προέλευσης, που θεωρούνται καλύτερες για τα ζώα και το περιβάλλον, έχει υποχωρήσει καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση κάνουν ορισμένους καταναλωτές να επιστρέψουν σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα με βάση το κρέας, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού έπληξαν τις αλυσίδες fast-food, ένα σημαντικό κανάλι πωλήσεων για μπιφτέκια φυτικής προέλευσης».

Πρόωρη διαφημιστική εκστρατεία; Φαίνεται καλύτερο; Από ποιον, σε ποιόν και για ποιόν; Υπάρχει κανείς άλλος –εκτός από τον Μπιλ Γκέιτς και ένα μικρό κύκλο δισεκατομμυριούχων επενδυτών– ενθουσιασμένος με τις προοπτικές του κρέατος που καλλιεργείται σε ένα εργαστήριο; 

Αλλά μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς θα το πιέσουν πάνω μας, χρησιμοποιώντας τους συνεργάτες τους στο WEF στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης για να τους δώσουν πολλά δωρεάν ρεπορτάζ προπαγάνδας που περνούν ως «είδηση».

Δεν λαμβάνουμε πλέον νέα από τα εταιρικά μέσα. Παίρνουμε αφηγήσεις.

Εταιρικά μέσα ψευδών ειδήσεων που προωθούν ψεύτικο κρέας. Γιατί; Γιατί ταιριάζει στην αφήγηση της κοινής τους ατζέντας.

Έτσι εφαρμόζεται το Great Reset — αυτό το θηριώδες σύστημα. Όχι μόνο από διεφθαρμένες κυβερνήσεις αλλά από κυβερνήσεις που εμπλέκονται σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με μεγάλες εταιρείες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να τρώμε γενετικά τροποποιημένο ψεύτικο κρέας. Το γνωρίζουμε αυτό επειδή το Υπουργείο Γεωργίας (USDA) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν με  δελτίο τύπου  τον Νοέμβριο του 2018, επί κυβέρνησης Τραμπ, ότι θα ρυθμίσουν από κοινού και να εγκρίνουν την παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο στην Αμερική.

Η ανακοίνωση αναφέρει του Υπουργείου Υγείας και της FDA έχει ως εξής:

«Οι Οργανισμοί ανακοινώνουν σήμερα τη συμφωνία τους για ένα κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο, όπου η FDA θα επιβλέπει τη συλλογή κυττάρων, τις τράπεζες κυττάρων και την ανάπτυξη και την διαφοροποίηση των κυττάρων. Μια μετάβαση από την επίβλεψη της FDA στην επίβλεψη του USDA, θα γίνεται κατά το στάδιο της συγκομιδής κυττάρων. Στη συνέχεια, το USDA θα επιβλέπει την παραγωγή και την επισήμανση των προϊόντων διατροφής που προέρχονται από κύτταρα ζώων και πουλερικών».

Πολλοί από τους ανθρώπους που διευθύνουν τις μεγάλες εταιρικές εταιρείες επεξεργασίας κρέατος, όπως η Tyson και η JBS, επενδύουν επίσης σε κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, επειδή οι παγκοσμιοποιητές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ διακήρυξαν ότι αυτό είναι το κρέας ου μέλλοντος. Έτσι, θα συμβάλουν στην αύξηση του κόστους του πραγματικού κρέατος, που με τη σειρά του θα οδηγήσει τον καταναλωτή να αγοράσει το «νέο» φθηνότερο προϊόν που βγαίνει από ένα εργοστάσιο αντί από ένα αγρόκτημα.

Οι δυτικές κυβερνήσεις θα παίξουν επίσης το ρόλο τους σε αυτή τη μεγάλη απάτη, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τους κτηνοτρόφους να εκτρέφουν αγελάδες και άλλα ζώα, ισχυριζόμενοι ότι είναι κακό για το περιβάλλον. Θα συσσωρεύσουν περισσότερους κανονισμούς για τους κτηνοτρόφους, όπως έκαναν ήδη εδώ και χρόνια, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν την επιχείρησή τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους παραγωγούς ψεύτικου κρέατος.

Εν τω μεταξύ, οι τεράστιες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock και Vanguard  αναλαμβάνουν τις κεντρικές τεχνολογίες παραγωγής τροφίμων και θα έχουν σχεδόν απόλυτο έλεγχο στη μελλοντική προσφορά τροφίμων στην Αμερική .

Ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, είναι επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το οποίο δημοσιεύθηκε το βίντεο το 2018, προειδοποιώντας τους καταναλωτές φυσικού κρέατος ότι οι μέρες που τρώνε φυσικό κρέας είναι μετρημένες. Και την ίδια χρονιά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκρίνει τη βιομηχανία ψεύτικου κρέατος. Υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα σ’ αυτά;

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat είπε ότι «κυκλοφόρησε φιλέτο και striploin μπριζόλες και η υιοθέτησή τους από τους σεφ σε ακριβά εστιατόρια απέδειξε την ποιότητά τους», σύμφωνα με το Reuters. Με τη νέα διανομή, σχεδιάζει να λανσάρει τα προϊόντα της σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στη Γαλλία αυτόν τον μήνα, στη συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία αργότερα φέτος και σε δεκάδες άλλες χώρες τον επόμενο χρόνο.

Το «New Meat είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σε σχεδόν 1.000 εστιατόρια που πληρώνουν επί του παρόντος περίπου 40 δολάρια ανά κιλό για τα κομμάτια μπριζόλας της Redefine Meat», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Άλλοι παραγωγοί ψεύτικου κρέατος, όπως η Beyond Meat στις ΗΠΑ,  μειώνουν τις προβλέψεις πωλήσεων , αναφέρει το Reuters, ενώ επισημαίνει ότι η Nestle εξακολουθεί να ελπίζει σε μεγάλα κέρδη από τη νέα σειρά της πλαστών κρεάτων.

Θα δούμε πόσο θα κρατήσει η γοητεία των ανθρώπων με το ψεύτικο κρέας. Όσοι θέλησαν να το δοκιμάσουν, απογοητεύτηκαν. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία κάποιοι αληθινοί πιστοί που θα το καταναλώσουν και θα πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα σώζουν τον πλανήτη στη διαδικασία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο LeoHohmann.com .

Σχολιάστε αυτό το άρθρο στο HealthImpactNews.com .