Η ατζέντα της Παγκόσμιας ελίτ για το 2023: Τρόμος, η νέα κανονικότητα

του Επαμεινώνδα Πανά                               

σ. Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναμφίβολα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια “πανδημίας του Covid-19” έχουμε ξεχάσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όμως έχουμε σχεδόν εμπεδώσει τη νέα κανονικότητα αυτή της ψηφιακής επιτάχυνσης.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους φόβους, τα συμφέροντα, τις συνωμοσίες, τις προπαγάνδες και ας επικεντρωθούμε να διηγηθούμε τη σκοτεινή πλευρά της παγκόσμιας ελίτ για το 2023.

Ποιόν κόσμο ετοιμάζουν;

Ποιά είναι τα σχέδιά τους;

Ποιά είναι η νέα κανονικότητα;

Στην χρονική περίοδο 16-20 Ιανουαρίου του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός η Ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στην οποία θα συμμετάσχουν ηγέτες κρατών, πολιτικοί, επιχειρηματίες στις αναλύσεις και τις συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν το 2023 και όχι μόνο. Ο τίτλος του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι: “Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο”.

Μέσω αυτής της συγκέντρωσης το WEF θα συζητήσει αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα:

1“Αντιμετώπιση των τρεχουσών ενεργειακών και επισιτιστικών κρίσεων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την ενέργεια, το κλίμα και τη φύση”.

2“Η τρέχουσα οικονομία υψηλού πληθωρισμού, χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος επενδύσεων, εμπορίου και υποδομών”.

3“Αντιμετώπιση των σημερινών αντίξοων βιομηχανικών ανέμων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για την καινοτομία και την ανθεκτικότητα του ιδιωτικού τομέα”.

4“Αντιμετώπιση των τρωτών κοινωνικών σημείων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος εργασίας, δεξιοτήτων και φροντίδας”.

5. “Αντιμετώπιση τρεχόντων γεωπολιτικών κινδύνων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διαλόγου και συνεργασίας σε έναν πολυπολικό κόσμο”.

Πλούσια θεματολογία με βασική αιτιολογία την πανδημία του Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία με στόχο την διαχείριση της αβεβαιότητας της ευθραυστότητας και των γεωπολιτικών που δημιουργούν οι αλυσιδωτές σημερινές κρίσεις.

Τα προς συζήτηση θέματα είναι σημαντικά.

  • Τι όμως προτείνει το WEF για την αντιμετώπιση των τρεχουσών ενεργειακών και επισιτιστικών κρίσεων;
  • Θα κατηγορήσουν την πανδημία του Covid-19 και τον Πούτιν για την ανάπτυξη του πληθωρισμού και του χρέους;
  • Κανείς δεν είναι κατά της τεχνολογικής προόδου αλλά ποιοί θα αποκτήσουν τη δύναμη αυτή και τον έλεγχό της;
  • Τι θα αναπτυχθεί όσον αφορά  την εργασία και τις δεξιότητες; Θα λεχθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι “άχρηστοι” και “περιττοί”;   Ή  ότι το μέλλον θα καθοδηγείται από “έξυπνους ανθρώπους;

Το WEF συνιστά ότι: η επιστήμη, η τεχνολογία και κυρίως η ψηφιακή τεχνολογία ανακαλύπτει, οι μεγάλες επιχειρήσεις της ελίτ αξιοποιούν τις καινοτομίες, οι συσχετιζόμενες κυβερνήσεις με την παγκόσμια ελίτ συμφωνούν και οι πολίτες σιωπηλά υπακούουν.

Οι προτάσεις αυτές δεν είναι καθόλου ανεξάρτητες από τους επηρεαστές  (influencers) του WEF. Δεν αρκεί μόνο να διαβάσουμε την ημερήσια διάταξη αξίζει περισσότερο να μελετήσουμε τις απόψεις και τις σκέψεις των συνεργατών επηρεαστών του WEF.

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’όσο νομίζουμε. Σύμφωνα με τον Philip Mirowski – Kαθηγητής, ιστορικός και φιλόσοφος της οικονομικής σκέψης – “η κόλαση είναι η αλήθεια που την ανακαλύπτεις πολύ αργά”.

Συνεπώς, αξίζει να μελετήσουμε τις απόψεις του Γιουβάλ Χαράρι (Yuval Harariσυμβούλου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο οποίος έχει συμμετάσχει και έχει δώσει διαλέξεις και ομιλίες στις ετήσιες συναντήσεις του WEF. ΄Ετσι, θα καταλάβουμε από μια άλλη οπτική γωνία την όλη φιλοσοφική προσέγγιση του WEF.

Για να συζητήσουμε για την Αντζέντα του 2023 δεν πρέπει να αγνοήσουμε και να υποβαθμίσουμε αυτό που ήδη καλά γνωρίζουμε από τους συνεργάτες-επηρεαστές του WEF.

Εδώ και αρκετά χρόνια το WEF  που είναι  ΜΚΟ,  αναδεικνύει πολιτικές για το “καλό της ανθρωπότητας”.

Ο Χαράρι  σε συνέντευξη του στον Κρις Άντερσον  (9.8.2022) – επικεφαλής του TED – εξέφρασε την άποψη ότι το μέλλον θα καθοδηγείται από “έξυπνους ανθρώπους” καθώς οι νέες τεχνολογίες θα παραγκωνίσουν τις ανάγκες διαφόρων κατηγοριών εργασιών:

“Τώρα, όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τις αφίσες στους τοίχους ή ακούν τις ομιλίες του TED, ακούνε πολλές από αυτές τις μεγάλες ιδέες και μεγάλα λόγια για τη μηχανική μάθηση και τη γενετική μηχανική, το blockchain και την παγκοσμιοποίηση, και δεν είναι εκεί. Δεν είναι πλέον μέρος της ιστορίας του μέλλοντος, και νομίζω ότι, πάλι, αυτή είναι μια υπόθεση, όταν προσπαθώ να κατανοήσω και να συνδεθώ με τη βαθιά δυσαρέσκεια των ανθρώπων σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, μέρος αυτού που συμβαίνει υπάρχει ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν – και έχουν δίκιο όταν το σκέφτονται – ότι “το μέλλον δεν με χρειάζεται. Υπάρχουν όλοι αυτοί οι έξυπνοι άνθρωποι στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και το Πεκίνο που σχεδιάζουν αυτά τα φανταστικά μέλλοντα με τεχνητή νοημοσύνη και βιομηχανική και παγκόσμια συνδεσιμότητα και οτιδήποτε άλλο, και δεν με χρειάζονται”.

Στη διάσκεψη του Νταβός το 2020, ο Χαράρι  στην ομιλία του είχε τονίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη καθώς και τα ρομπότ θα είναι αποτελεσματικότερα από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το αποτέλεσμα θα είναι κατά τον Χαράρι η εμφάνιση μιας νέας άχρηστης τάξης για την οικονομική και πολιτική τάξη.

Δηλαδή θα έχουμε μια νέα κατηγορία ανέργων αυτή των άχρηστων.

Κατά τον Χαράρι δεν χρειάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.  Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2020 αναφέρθηκε ότι το μόνο που χρειάζεται σήμερα είναι να “χακάρεις” τα δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κατά τον Χαράρι “ο άνθρωπος είναι πλέον ένα ζώο που μπορεί να χακαριστεί

Πιο ξεκάθαρα, στη συνέντευξή του στην “India Today” το 2018, ο Χαράρι αναφέρθηκε στο χακάρισμα των ανθρώπων:

“Αποκωδικοποιούμε πώς λειτουργεί το σώμα, πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και πολύ σύντομα οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβουν τι συμβαίνει μέσα μας καλύτερα από ό,τι το καταλαβαίνουμε, και επομένως μπορούν να χειριστούν και να ελέγξουν και δεν θα το μάθουμε καν…αν δεν είμαστε προσεκτικοί, αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ψηφιακών δικτατοριών, καθεστώτων πλήρους παρακολούθησης όπου η αντίσταση είναι απολύτως αδύνατη, γιατί αν σκεφτείς απλώς να αντισταθείς, το ξέρουν”.

Οι εταιρείες ή οι κυβερνήσεις που θα έχουν αυτά τα δεδομένα απλά θα έχουν δημιουργήσει το άγριο καθεστώς της επιτήρησης.

Αυτό που ισχυρίζεται ο Χαράρι είναι απλό και συγκεκριμένο: τον 21ο αιώνα δεν χρειάζεται η πλειοψηφία του πληθυσμού επειδή το μέλλον βρίσκεται στην ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών.

Ο σύμβουλος του WEF Χαράρι στις συνεντεύξεις και τις ομιλίες του στο WEF, προβάλει ένα σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ για μια μετα-ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς αληθινούς ανθρώπους, αλλά εξοπλισμένους με την ψηφιακή τεχνολογία!!

Όπως είναι γνωστό και από το πόνημα του WEF “Η Μεγάλη Επανεκκίνηση” η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θεωρείται το εργαλείο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Μια πιο εκτεταμένη διερεύνηση των απόψεων των στελεχών του WEF η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ο μοχλός του WEF για τον μετασχηματισμό του ανθρώπου σε ένα cyborg (=κυβερνητική + οργανισμός) δηλαδή σε έναν ανθρωπορομπότ ή σε έναν άνθρωπο με τεχνολογικά μοσχεύματα. Αυτό συνεπάγει και τον απόλυτο έλεγχο.

Το WEF δεν το κρύβει αυτό και μάλιστα προωθεί οι άνθρωποι να μετασχηματίζονται σε cyborg ή ανθρωπορομπότ.  Στο φόρουμ του WEF της 24ης Ιανουαρίου 2020 η συντονίστρια Hiromi Ozaki ανέφερε μετά χαράς ότι:

“..πάντα ήθελα να γίνω cyborg και περιμένω την ημέρα να γίνω ένα…”  και ολοκλήρωσε την ομιλία της δηλώνοντας ότι ήθελε να μπει στο Ebay για να βρεί τον διεγέρτη του εγκεφάλου.

Το κουτί της Πανδώρας έχει ήδη ανοίξει. Τα ελευθερωμένα κακά και τα απροσδόκητα γεγονότα των Μαύρων Κύκνων δεν μπορεί εύκολα να τα σταματήσει ή να τα τιθασεύσει η ανθρωπότητα του 2023. Οι παγκόσμιες ελίτ με μοχλό το WEF είναι φαίνεται αποφασισμένες στο να μετασχηματίσουν τον κόσμο σε μια ψηφιακή φυλακή.

Όπως επεσήμανε και ο Elon Musk, έχουμε ήδη μετατραπεί σε cyborg  χάρη στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα, που δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτά. Τι μένει; Να εγκατασταθούν αυτές οι ψηφιακές τεχνολογίες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Ο ίδιος ο Χαράρι τονίζει ότι τώρα μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά.”

Ένας άλλος διαφορετικός τρόπος ελέγχου των ανθρώπων είναι μέσω της χρήσης της οπτικογενετικής (=οπτική (φως) και γενετική) ρίχνοντας φως στα γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του εγκεφάλου να θεραπεύσουν ασθένειες όπως το Πάρκινσον, αλλά επίσης έχει σημασία αυτό το οποίο εξηγεί στο σχετικό βίντεο στον ιστότοπο του WEF ο νομπελίστας (1987) Susumu Tonegawa, Καθηγητής στο ΜΙΤ:

“Μπορούμε τώρα να τροποποιήσουμε γενετικά ορισμένα κύτταρα στον εγκέφαλο των ζώων και στη συνέχεια με τη χρήση του φωτός να χειραγωγηθεί η μνήμη, τα συναισθήματα και ακόμη και οι σκέψεις τους.  Είναι μια ιδέα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας”.

Η προσωπική σας φωτογραφία, η φωνητική σας έκφραση, τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, το DNA σας, οι αιματολογικές σας αναλύσεις, οι οικονομικοί λογαριασμοί σας, ο προσωπικός τραπεζικός σας λογαριασμός όλα είναι καταγεγραμμένα στις ψηφιακές τράπεζες δεδομένων. Και τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος με την οπτικογενετική θα είναι σε ομηρία από την παγκόσμια ελίτ.

Είναι η οπτικογενετική ένα ουτοπικό εργαλείο στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ για τον έλεγχο των ανθρώπων;

Μπορεί υποκριτικά το WEF να προβάλλει την οπτικογενετική υπό το πρόσχημα ότι αυτή θα συμβάλει στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών όπως την νόσο του Πάρκινσον όμως το WEF ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο βιο-εξουσιαστικό κέντρο επιδιώκει όχι τις θεραπείες αλλά τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας αφού θα μπορεί να χειραγωγεί το μυαλό και τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Η οπτικογενετική για το WEF μπορεί να θεωρηθεί ως ένα στοιχείο της τεχνολογίας που θα βελτιώσει την ανθρωπότητα.

Όμως, ο ίδιος ο Χαράρι επεσήμανε την βιολογική ανισότητα που θα προκύψει:

“…θα είμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας μεγαλύτερης ανισότητας τις επόμενες δεκαετίες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει  πραγματική βιολογική ανισότητα. Εάν οι νέες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες μόνο στους πλούσιους ή μόνο σε ανθρώπους από μια συγκεκριμένη χώρα, τότε ο Homo sapiens θα χωριστεί σε διαφορετικές βιολογικές κάστες επειδή έχουν πραγματικά διαφορετικά σώματα – και διαφορετικές ικανότητες”.

Όλα αυτά είναι πιθανόν να συμβούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, το βέβαιο είναι ότι το ξεκίνημα έχει αρχίσει ήδη και γι’αυτό θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία με σημαντικά ψηφιακά άλματα.

Για τον Χαράρι και την παγκόσμια ελίτ τα επιτεύγματα της νευροεπιστήμης και της οπτικογενετικής δείχνουν ότι οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις και οι πράξεις τους είναι αποτέλεσμα ηλεκτροχημικών διεργασιών στον εγκέφαλο. Και κατά Χαράρι “τα ευρήματα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα της ελεύθερης επιλογής του ατόμου είναι πλάνη.”

Στην 21η ετήσια Σύνοδο Οικονομικής Κορυφής του Warwick (Φεβρουάριος 2022) συμμετείχε και ο Σύμβουλος του WEF, Χαράρι ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ηγέτες της παγκόσμιας ελίτ σχεδιάζουν να “ξεφύγουν” μέσω της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας της Κιβωτού του Νώε χρησιμοποιώντας τη νέα μετανθρωπιστική τεχνολογία!!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “η ανθρωπότητα μπορεί να χωρισθεί σε μια πλειοψηφία ανθρώπων που θα υποφέρουν και σε μια μειοψηφία η οποία θα έχει πόρους, πλούτο και την τεχνολογία για να προστατευθεί με ένα είδος τεχνολογικής Κιβωτού του Νώε”.

Η πλανητική ελίτ η οποία δημιούργησε και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στην ανθρωπότητα φροντίζει για τον εαυτόν της να σωθεί με μια τεχνολογική Κιβωτό του Νώε.

Σκέψεις, προθέσεις ψυχρής λογικής χωρίς κανένα ίχνος αγάπης για τον πλησίον και την ανθρωπότητα. Αυτή την ανέλιξη του Χαράρι και του WEF πρέπει να την πάρουμε όχι επιπόλαια αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Η τεχνολογική Κιβωτός του Νώε μας δείχνει το δρόμο ενός κόσμου που θέλει να τελειώσει.

Από την άλλη πλευρά στην πλειοψηφία των ανθρώπων λόγω της πανδημίας του Covid-19 ενισχύθηκε ο φόβος, ότι ζεί σε μια εύθραυστη κοινωνία του κινδύνου όπου στο βάθος του τούνελ φαίνεται να έρχεται σιγά-σιγά η συμφορά.

Η καταστροφή, ή η κατάρρευση δεν μας προβληματίζει έντονα, αφού ζούμε στον Τιτανικό.  Έτσι, ανέτοιμοι και ανήμποροι ακολουθούμε σιωπηλά “το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”. Μήπως και το 2023 θα φανεί η αυγή ότι όλα σχεδόν είναι τελειωμένα;

Όλη αυτή την ατμόσφαιρα κατάφερε να απεικονίσει πριν από 112 χρόνια ο μεγάλος Καβάφης στο “Τελειωμένα”:

Τελειωμένα

Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,

με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,

λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε

για ν’αποφύγουμε τον βέβαιο

τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.

Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’αυτός στον δρόμο

ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα

(ή δεν τα’ ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).

Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,

εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,

κι ανέτοιμους – πού πια καιρός – μας συνεπαίρνει.

 

https://panas1821.wordpress.com/