Νότια Κορέα: Καταργούνται οι θέσεις πάρκινγκ για γυναίκες στη Σεούλ - Σφοδρές αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας η απόφαση των Αρχών να καταργήσουν τις θέσεις στάθμευσης που απευθύνονταν μόνο σε γυναίκες.

Το μέτρο είχε υιοθετηθεί ήδη από το 2009 σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα εγκλήματα κατά των γυναικών και να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα πάρκινγκ που διαθέτουν περισσότερες από 30 θέσεις υποχρεούνται να διαθέτουν το 10% των θέσεών τους μόνο σε γυναίκες, θέσεις οι οποίες πρέπει να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμα και ασφαλή σημεία (με φωτισμό, όχι σε απομακρIσμένα υπόγεια κτλ).

Το μέτρο πάρθηκε επειδή οι αρχές είχαν παρατηρήσει ότι είχαν αυξηθεί κατακόρυφα τα σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον γυναικών στην πόλη. Το 2021 τα στοιχεία που είχε στα υπόψη της η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έδειχαν ότι τα 2/3 των εγκλημάτων που λάμβαναν χώρα σε σταθμούς στάθμευσης ήταν σεξουαλικά εγκλήματα.

Ομως πλέον ο δήμος της Σεούλ κρίνει ότι όλα αυτά δεν χρειάζονται γεγονός που ωθεί πολλούς να κατηγορούν τις Αρχές για αντιφεμενιστική πολιτική, όχι για πρώτη φορά.

Η 27χρονη Παρκ Γιανκ-Σέο τόνισε στο BBC ότι είναι μάλλον περίεργο να καταργείται ένα μέτρο το οποίο χάριζε στοιχειώδη ασφάλεια στις γυναίκες. "Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση να διατηρηθεί, για μερικά σημεία μιλάμε μόνο" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ολα τα παραπάνω φαίνεται ότι εντάσσονται σε μία γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να "αποσύρει" πολιτικές που υποστήριζαν τις γυναίκες αφού πολλοί άνδρες διαμαρτυρήθηκαν για διακρίσεις. Εσχάτως από το πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία αφαιρέθηκε ο όρος "ισότητα των φυλών" με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.