Αφαίρεσαν 11.353 κιλά σκουπιδιών από την "χωματερή" του Ειρηνικού Ωκεανού

Η Ocean Cleanup, μία οργάνωση που δραστηριοποιείται στον καθαρισμό των ωκεανών, αφαίρεσε 11.353 κιλά σκουπιδιών από την περιοχή του "Great Pacific Garbage Patch".

Το Great Pacific Garbage Patch αποτελεί τη μεγαλύτερη έκταση από σκουπίδια που επιπλέουν σε ωκεανό στον κόσμο και είναι στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με το ABC. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, εξαιτίας των ανέμων και των ρευμάτων που μετακινούν τα σκουπίδια. Γενικά, όμως, αφορά την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χαβάης και Καλιφόρνια.

Η Ocean Cleanup, νωρίτερα τον Αύγουστο, κατάφερε την μεγαλύτερη αφαίρεση σκουπιδιών που έχει γίνει ποτέ σε ωκεανό, που ανέρχεται σε ποσότητα 11.353 κιλών.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ, που δημιουργήθηκε ένα νέο παραθαλάσσιο "οικοσύστημα", σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Nature Ecology & Evolution. Ο Alex Tobin, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και μέσων ενημέρωσης για τον οργανισμό, δήλωσε ότι το Great Pacific Garbage Patch έχει φτάσει σε μέγεθος διπλάσιο της πολιτείας του Τέξας.

Τα Garbage Patches (εκτάσεις σκουπιδιών) ενέχουν τρομερούς κινδύνους για το οικοσύστημα, καθώς πολλά ψάρια μπλέκονται σε δίχτυα, τρώνε πλαστικά και απορρίματα, ενώ άλλα αναγκάζονται να μεταφερθούν σε ξένους βιότοπους.

Δείτε βίντεο από την δράση: