Αντίθετες με τις αφρικανικές αξίες οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, λέει ο αντιπρόεδρος της Γκάνας

Ο αντιπρόεδρος της Γκάνας, Mahamudu Bawumia, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι δεδομένου ότι η Δύση απορρίπτει την πολυγαμία, η χώρα του μπορεί να αγνοήσει τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, αφού είναι αντίθετες με τις αφρικανικές αξίες.

Την απουσία ανοχής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στην περίπτωση που εκλεγεί δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος του Νέου Πατριωτικού Κόμματος. Ο Bawumia ανέφερε πως οι αξίες της κοινότητας συγκρούονται με αυτές της Γκάνας.

Μετά την παραίτηση του Nana Akufo-Addo στο τέλος των δύο θητειών του, οι προεδρικές εκλογές της Γκάνας, από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος ηγέτης, θα γίνουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το AvMag.gr, τη Δευτέρα (3 Ιουνίου), μιλώντας σε κληρικούς στο Cape Coast κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεντρική Περιφέρεια, ο Bawumia δήλωσε για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες: «Δεν θα συμφωνήσουμε. Η Βίβλος δεν το ανέχεται, το Κοράνι δεν το ανέχεται και οι αφρικανικές μας αξίες δεν το ανέχονται. Οπότε είναι ένα όχι, όχι και όχι».

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, η Δύση απαγορεύει την πολυγαμία και η νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων  δεν θα επέλθει υπό την πιθανή κυβέρνησή του.

«Επίσης, [οι δυτικοί] δεν συμφωνούν με ορισμένα πράγματα», είπε, σύμφωνα με τον Starr 103,5 FM. «Δεν συμφωνούν με την πολυγαμία. Τους το επιβάλλουμε; Επομένως, δεν θα πρέπει να μας το επιβάλλουν [την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+]. Όλοι συμφωνούμε».

Η πολυγαμία αναφέρεται στον γάμο με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα. Στην Γκάνα, οι μουσουλμανικοί γάμοι είναι ως επί το πλείστον πολυγαμικοί, με τον άνδρα να επιτρέπεται από τον νόμο να έχει έως και τέσσερις συζύγους, ενώ «οι γυναίκες δεν έχουν την ελευθερία να έχουν περισσότερους από έναν σύζυγο κάθε φορά».

Τα σχόλια του Bawumia έρχονται μετά τη διεθνή καταδίκη – από τον ΟΗΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων – της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Το κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα το Φεβρουάριο, το νομοσχέδιο για την «προώθηση των ορθών ανθρώπινων σεξουαλικών δικαιωμάτων και των οικογενειακών αξιών».