Περισσότερες από 1.400 φορές έχουν κληθεί ασθενοφόρα στις αποθήκες της Amazon την τελευταία 5ετία

Για πόνους στο στήθος, σπασμούς, προβλήματα αναπνοής, εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, ψυχιατρικά περιστατικά και απόπειρες αυτοκτονίας, τραυματισμοί, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία...

Περισσότερες από 1.400 φορές έχουν κληθεί ασθενοφόρα στις αποθήκες της Amazon στη Βρετανία, τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως αποκάλυψε ο Observer.

Τα κέντρα της Amazon στο Ντάνφερμλαϊν και το Μπρίστολ είχαν τις περισσότερες κλήσεις ασθενοφόρων στη Βρετανία, με 161 και 125 σε όλη την περίοδο αντίστοιχα. Το 1/3 των μηνυμάτων από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας στον ιστότοπο της Amazon στο Ντάνφερμλάιν αφορούσε πόνους στο στήθος, ενώ καταγράφηκαν άλλα μηνύματα για σπασμούς, εγκεφαλικά επεισόδια και προβλήματα αναπνοής.

Τα ασθενοφόρα έχουν κληθεί στην Amazon του Μάνσφιλντ 84 φορές από το 2019. Περισσότερο από το 70% αυτών των κλήσεων αφορούσαν τους πιο σοβαρούς τύπους περιστατικών – που ονομάζονται κατηγορία 1 και 2, που συχνά μπορεί να σχετίζονται με απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά.

Απόπειρες αυτοκτονίας ή άλλα σοβαρά ψυχιατρικά περιστατικά καταγράφηκαν σε κέντρα της Amazon στο Μπόλτον, στο Τσέστερφιλντ, στο Μάνσφιλντ, στο Ράγκλεϊ, στο Λονδίνο και σε πολλά άλλα.

Περιστατικά που σχετίζονται με εγκυμοσύνες ή αποβολές για εργαζόμενες σε βάρδιες καταγράφηκαν επίσης σε διάφορες τοποθεσίες, όπως και τραυματισμοί καθώς και ύποπτα καρδιακά επεισόδια. Άλλα περιστατικά περιλάμβαναν εργαζόμενους που εκτέθηκαν σε οξέα και επικίνδυνα αέρια, υπέστησαν ηλεκτροπληξία ή σοβαρά εγκαύματα σε σημαντικό μέρος του σώματός τους.

Ενώ οι πληροφορίες αφορούσαν περισσότερους από 30 χώρους εργασίας της Amazon, οι υπηρεσίες ασθενοφόρων δεν κατέγραψαν πλήρη δεδομένα για σημαντικό αριθμό των εν λόγω τοποθεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία είναι πιθανό να είναι υποεκτιμημένα.