Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές προβλέπει ο Αλ. Τσίπρας

Τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή και στην Ελλάδα και ενδεχομένως για την Ευρώπη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την κ. Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την τοποθέτηση αυτή, αλλά και με τις γενικότερες τοποθετήσεις του για την ελληνική προεδρία και τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη ελληνική προεδρία, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι λίγο πριν η χώρα μας αναλάβει αυτή την αποστολή δεν έχει δώσει ακόμη το πολιτικό της στίγμα, ούτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για μείζονα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την ΕΕ, όπως η κρίση, ειδικότερα η ανεργία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έρχονται οι ευρωεκλογές, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υπογράμμισε ότι θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στον λαό. Αυτός, πρόσθεσε είναι ο λόγος που επικρατεί νευρικότητα και αμηχανία στην κυβέρνηση «γιατί τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27/11/2013 - 17:26