Έχασε 2-1 ο Ολυμπιακός και τα παίζει όλα για όλα με Άντερλεχτ

Παρά το ότι αγωνιζόταν για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη περισσότερο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο «Παρκ Ντε Πρενς» γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν για την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κώστας Μανωλάς στο 80ο λεπτό είχε δώσει προσωρινά ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση από απόψε, όμως το δώρο που περίμενε ο Ολυμπιακός από το Βέλγιο δεν ήρθε, η Μπενφίκα νίκησε με 3-2 την Άντερλεχτ και πλέον η υπόθεση πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα κριθεί σε δύο εβδομάδες στο «Καραϊσκάκη» με αντίπαλο την Άντερλεχτ.  Η Παρί είχε ανοίξει το σκορ με τον Ζλάταν  Ιμπραΐμοβιτς στο 7΄,  και  στο 90΄ ο Καβάνι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λοράν Μπλαν.

Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο έβδομο λεπτό άνοιξαν το σκορ: Ο Καβάνι έδωσε δεξιά την μπάλα στο Φαν Ντερ Βίλ, εκείνος έβγαλε με την μία την παράλληλη σέντρα προς την μικρή περιοχή του Ολυμπιακού εκεί όπου αφύλακτος ο Ιμπραΐμοβιτς από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).  Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους που πίεζαν ασφυκτικά προς κάθε κατεύθυνση.

Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση: Ο Κάμπελ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα προς το κέντρο της άμυνας της Παρί, εκεί όπου ο Μήτρογλου από πλεονεκτική θέση έπιασε με την μία το πλασέ υποχρεώνοντας σε εκτίναξη τον γκολκίπερ των Γάλλων που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 31΄ οι Γάλλοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν από ταχύτατο συνδυασμό ο Μάξγουελ από πολύ επικίνδυνη θέση έστρωσε στον Καβάνι που δεν πρόλαβε

Ο Ολυμπιακός και πάλι με τον Μήτρογλου έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο 34΄: Ο Χολέμπας με προβολή έβγαλε τον διεθνή φορ μόνο απέναντι από τον Σιρίγκου, σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας της Παρί και πάλι με έγκαιρη επέμβαση γλύτωσε την ομάδα του από μια πολύ δύσκολη στιγμή διώχνοντας ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Η απάντηση της Παρί ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, στο 39΄ όταν ο Καβάνι από πλάγια θέση  προσπάθησε να αιφινδιάσει τον Ρομπέρτο, που όμως με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε το 2-0. Στην φάση του γκολ ήταν σε θέση οφσάϊντ που δεν υποδείχθηκε ο Ντομίνγκεζ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα απρόσμενο «δώρο» από την Παρί, αφού ο Βεράτι με ανόητη ενέργεια στο κέντρο του γηπέδου κράτησε από πίσω τον Φουστέρ και ο διαιτητής τον απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα. Τα δεδομένα άλλαξαν πια στον αγώνα, καθώς για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Παρί θα υποχρεωνόταν να αγωνισθεί με παίκτη λιγότερο.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε αισθητά μετά την εξέλιξη αυτή, πίεσε ψηλά προς την άμυνα της γαλλικής ομάδας, ωστόσο δεν μπορούσε να βγάλει μπαλιές προς τα καρέ των Γάλλων που έκλεισαν τους διαδρόμους προς την άμυνά τους.  Και το πιο ανησυχητικό για την ομάδα του Μίτσελ ήταν ότι η Παρί ήταν αυτή που συνέχιζε να απειλεί και με παίκτη λιγότερο!  Στο 52΄ ο Ιμπραΐμοβιτς  με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, όμως και πάλι ο φορμαρισμένος Ρομπέρτο με πολύ καλή επέμβαση έδιωξε με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Η Παρί πλησίασε στο γκολ σε μια ακόμη φάση, στο 72ου λεπτό, όταν από δυνατό πλάγιο σουτ του Ραμπιό ο Ρομπέρτο και πάλι έπεσε έγκαιρα και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο φύλακας άγγελος της εστίας του Ολυμπιακού έσωσε από σχεδόν βέβαιη παραβίαση την ομάδα του, όταν από εξαιρετική προσπάθεια του Ματουϊντί η μπάλα κόντραρε στον Σάμαρη, και από «καραμπόλα» η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο πορτιέρο της ελληνικής ομάδας έπεσε και πάλι με υπερπροσπάθεια και απομάκρυνε!

Τελικά η ισοφάριση  για τον Ολυμπιακό ήρθε με παίκτη λιγότερο! Ενώ ο Μήτρογλου ήταν προσωρινά εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κόρνερ, όπου ο Κώστας Μανωλάς με διπλή προσπάθεια από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Μάλιστα για λίγα λεπτά ο Ολυμπιακός βρισκόταν στους «16», αφού η Άντερλεχτ είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 2-2!

Όμως η χαρά των παικτών του Ολυμπιακού κράτησε λίγο, αφού στο 90ο λεπτό ο Μαρκίνιος έβγαλε έξοχη κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Καβάνι πήρε την μπάλα μπήκε γρήγορα στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε σωστά κάνοντας μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια από την γαλλική εξέδρα το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς (79' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50' Ραμπιό).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

 

Σοκ με Μήτρογλου

Φόβοι ότι μπορεί να απουσιάσει και 20 ημέρες από την ενεργό δράση και να χάσει το ματς με την Άντερλεχτ εκφράζονται για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των πρωταθλητών έχει υποστεί κάκωση στον έσω πλάγιο (στο γόνατο).

Ο διεθνής επιθετικός στο 78ο λεπτό του αγώνα με την Παρί πήδηξε για να διεκδικήσει τη μπάλα και όπως έπεσε έδειξε να στραβοπάτησε. Στη συνέχεια βγήκε αργά χωλαίνοντας από το γήπεδο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,. Ο Μήτρογλου επέστρεψε στο γήπεδο για τα τελευταία λεπτά, όμως δεν πατούσε καλά και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί αφού είχαν συμπληρωθεί οι τρεις αλλαγές του Μίτσελ.

 

Ο Μίτσελ αναφερόμενος στον τραυματισμό του Μήτρογλου είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της, αλλά εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να απουσιάσει για λίγες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/11/2013 - 02:45