Μπαράζ εκδηλώσεων κατά της χρυσαυγίτικης δίωξης της "εργατικής αλληλεγγύης"

 
Σειρά εκδηλώσεων ενάντια στη δίωξη της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη", διοργανώνει η κίνηση ενωμένεοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΦΡΑ). Όπως αναφέρει στο αναλυτικό πρόγραμμα:
 
 
"Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ) , Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης, αγωνιστής του εργατικού κινήματος) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
 
 
 
            Η δίωξη αποτελεί απειλή για την ελευθερία του Τύπο αφού επικαλείται το κατηγορητήριο επικαλείται τον τυποκτόνο νόμο του 1994 που επιβάλει πρόστιμο τουλάχιστον 30 000 ευρώ. Όλες οι Ενώσεις συντακτών, τεχνικών και άλλων εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης έχουν καταγγείλει αυτή τη δίωξη ως απαράδεκτη επειδή θίγει τα βασικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων που υπηρετούν την ενημέρωση.
 
            Είναι μια επίθεση στα δικαιώματα των νέων παιδιών αφού επιβάλλει
 
 ρατσιστικές διακρίσεις στην απόδοση ιθαγένειας με τον αποκλεισμό παιδιών επειδή τα ίδια ή οι γονείς τους έχουν το «λάθος» χρώμα, καταγωγή ή θρήσκευμα. Η Εργατική Αλληλλεγγύη υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα και φοιτύν στα σχολεία να έχουν ιθαγένεια κόντρα στη ρατσιστική καμπάνια ΝΔ-ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για την Ιθαγένεια. Με αυτή του την ιδιότητα ισχυρίζεται ότι το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης που συνέδεε την προσφυγή με την ακροδεξιά εκστρατεία ήταν «συκοφαντικό» για τον ίδιο.
 
            Πρόκειται για σκάνδαλο. Ο μηνυτής είναι διορισμένος συνεργάτης του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Σήμερα πια όλοι γνωρίζουμε το ρόλο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ως καθοδηγητών των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθαν επίσημα στο φως οι διασυνδέσεις ανάμεσα στους μαχαιροβγάλτες, τους «πυρηνάρχες» και τους «τοπάρχες» αυτής της εγκληματικής συμμορίας.
 
Χρειάζεται πολύ θράσος για να εμφανίζεται ένας νομικός σύμβουλος αυτού του κυκλώματος ως «συκοφαντημένος» από τους υπερασπιστές του δικαιώματος των παιδιών στην Ιθαγένεια.
 
            Έχουν το θράσος να προκαλούν οι νεοναζί γιατί έχουν τη κάλυψη από υψηλές πλάτες, την Αστυνομία και εφοπλιστές και τραπεζίτες.
 
            Η ανακριτική έρευνα που έχει ξεκινήσει για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία. Είναι υπόθεση του ίδιου του αντιφασιστικού κινήματος να φέρει στο φώς όλες τις διασυνδέσεις και τη κάλυψη από χρηματοδότες και πλούσιους φίλους, από αστυνομικούς και δικαστικούς, από πολιτικούς προϊστάμενους των κρατικών μηχανισμών.
 
            Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που δίνουν μάχη ενάντια στον προϋπολογισμό-νέο Μνημόνιο, που αντιστέκονται στις απολύσεις από την ΕΡΤ μέχρι τα πανεπιστήμια, τον ΕΟΠΠΥ,  τους δήμους και τις υπηρεσίες είναι ώρα να στείλουν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την κυβέρνηση που τους κάλυψε στις επιθέσεις τους.  υπερασπίζοντας την παιδεία, την υγεία".
 
 
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ
 
 
 
ΠΑΝΤΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ 3/12, Αιθ. Γ1, 2μμ
Ομιλητής: Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιoγράφος infowar, Τάσος Αναστασιάδης, Εργατική Αλληλεγγύη
 
ΧΗΜΙΚΟ Αθήνας
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12, Αίθουσα Α15,5μμ
 
Εκδήλωση Συζήτηση
 
Η μάχη ενάντια στο φασισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία
 
Πάνος Γκαργκάνας, Διευθυντής της  Εργατικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Κοσκινάς, Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος
 
Οργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Χημικού
 
 
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΡΙΤΗ 3/12, Νέα Νομική, 3.30μμ
 
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12, Αναγνωστήριο (Καβύρη κ Βενιζέλου),7μμ
 
ΠΑΤΡΑ
 
 Συνδιοργανώνονται με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.
 
ΑΕΙ: ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12,αιθ.ΑΘΕ 10, Επίκεντρο2μμ
Ομιλητής: Δημήτρης Κορωτζής, διοικητικός υπάλληλος
 
Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
 
 
ΤΕΙ: ΠΕΜΠΤΗ 5/12,μικρό Αμφιθέατρο,1μμ Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη
 
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 
ΠΕΜΠΤΗ 5/12, Κέντρο Νεότητας(Δαναίδων κ Αντιγόνης), 7μμ
Ομιλητές: Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος ΓΝΑ Γεννηματά, Γιώργος Λιερός, ''Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου'', Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη ΕΡΤ, Πάνος Γκαργκάνας, Διευθυντής της  Εργατικής Αλληλεγγύης
 
 
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
ΠΕΜΠΤΗ 5/12 αμφιθέατρο Α010, 3μμ, Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
 
ΙΛΙΟΝ
ΠΕΜΠΤΗ  5/12, Δημαρχείο Ιλίου, 7μμ, Παπαδάκης Κώστας, δικηγόρος, Γιάννης Αγγελόπουλος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
 
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 5/12, ΚΕΠ, 7μμ
Ομιλητές: Χρήστος Ζαβιτσάνος, πρόεδρος Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Σύλλογος Δασκάλων Αμαρουσίου, Γαβρήλος Κασιμάτης, ΠΟΣΠΕΡΤ, Τάσος Αναστασιάδης, Εργατική Αλληλεγγύη
 
ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
 
ΠΕΜΠΤΗ 5/12, Αμφιθέατρο, 12μες
 
Ομιλητές: Μαρία Αλιφιέρη, εργαζόμενη Αγλαία Κυριακού
 
Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου, Τάσος Αναστασιάδης, εκδότης Εργατική Αλληλεγγύη
 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΓΚΥΖΗ-ΕΞΑΡΧΕΙΑ
 
ΠΕΜΠΤΗ 5/12, Πολυδύναμο Κέντρο( Πανόρμου 59), Αμπελόκηποι, 7μμ, Καταραχιάς Κώστας, ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Νίκη Αργύρη, συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ, Γαννιάρη Πόπη, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας
 
ΜΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12, 6.30μμ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΣΗΕΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20
Ομιλητές: Δημήτρης Τρίμης, ΔΣ ΕΣΗΕΑ, Μαρία Ψαρά, δημοσιoγράφος, Μωυσής Λίτσης, δημοσιογράφος, Πάνος Γκαργκάνας, Διευθυντής της  Εργατικής Αλληλεγγύης
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12, ΚΥΒΕ, 7μμ,
 
Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης, Εργατική Αλληλεγγύη
 
 
 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12, Δημαρχείο,7μμ, Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη, Λιβαδάρος Γιάννης, Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου, Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Δημήτρης Βογιατζίδης, Εργατική Λέσχη Δραπετσώνας -Κερατσινίου
 
 
ΞΑΝΘΗ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12, Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ), 7μμ
 
Ομιλητές:  Σπύρος Μαρκέτος, πανεπιστημιακός, Ζανέτα Λυσικάτου,συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ
 
 
 
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΤΑΥΡΟΣ-ΚΟΥΚΑΚΙ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ-ΚΟΛΩΝΟΣ
Δευτέρα 9 /12, Tάσος Αναστασιάδης, Εργατική Αλληλεγγύη, Πορτάλιου Ελένη, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Δραγανίγος Αντώνης,  ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
 
Χαιρετισμοί: Μαρία Βλάχου, ηθοποιός, Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, Αλέξανδρος Μαρτζούκος, ηθοποιός
 
 
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12, Ιατρική, αιθ. Β έτους, 1μμ
 
 
ΓΑΛΑΤΣΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12, Δημαρχείο, Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη, 
Αρίστος Παπαδοκωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, Ίκαρος Πετρόπουλος, πρόεδρος «Δράσης»
 
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12, αιθ.ΠΑΦ110,3μμ, Πάνος Γκαργκάνας, Διευθυντής της  Εργατικής Αλληλεγγύης, συνδικαλιστές και πανεπιστημιακοί
 
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΡΙΤΗ 10/12, 2μμ, Αιθ. προβολών ΣΓΤΚΣ, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ-δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
 
ΤΡΙΤΗ 10/12, Εργατικό Κέντρο, 7μμ
 
ΑΣΚΤ
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12, 1μμ, ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ, Κουκαλάνι Βασίλης, ηθοποιός-σκηνοθέτης, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ-δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11, Νομική ΑΠΘ, 7μμ
 
Ομιλητές: Σπύρος Μαρκέτος, πανεπιστημιακός
 
Φύλλια Πολίτη
 
 
 
 
 
 
 
 
Και στα ΜΜΕ...
 
Eκδήλωση των Financial Crimes (συμμετέχουν στην ΚΕΕΡΦΑ) ενάντια στη δίωξη της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη"
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6.30μμ ΕΣΗΕΑ
Με ομιλητές: Δημήτρης Τρίμμης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,
Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφος,
Μωυσής Λίτσης, ιδρυτικό μέλος των Financial Crimes,
Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη
 
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ εργατικη αλληλεγγυη
 
Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΠΗΤ και μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ) , Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
 
Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές  του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
 
Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να αξιοποιήσουν τον τυποκτόνο νόμο και να φιμώσουν τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές φωνές. Μέχρι στιγμής ψηφίσματα συμπαραστασης έχουν εκδώσει οι ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ καθώς επίσης και δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στα ΜΜΕ να συμμετέχει στην καμπάνια για να μην περάσει η δίωξη της εργατικής αλληλεγγύης και να συζητήσουμε συλλογικά την απάντηση του κλάδου στους ναζιστές δολοφόνους.  
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/12/2013 - 08:01