Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Καταμέτρηση ζημιών στο Δήμο Κισάμου

 

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στις βόρειες περιοχές του Νομού Χανίων με τον Δήμου Κισάμου να μετρά πληγές από τις χθεσινές βροχοπτώσεις. Προβλήματα προκλήθηκαν όμως χθες και στον Σταυρό Ακρωτηρίου.

 

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές σε τέσσερις υπόγειες κατοικίες και δεκάδες άλλα υπόγεια σπιτιών, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός στην τοποθεσία Πλάκα στο Καστέλι. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

 

Kλιμάκιο του ΕΛΓΑ, βρίσκεται σήμερα στις πληγείσες περιοχές της Κισάμου, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

 

Επίσης, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κισσάμου Γεώργιο Μυλωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, θα αποστείλει σήμερα αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, για αποζημίωση των κατοίκων της περιοχής των οποίων οι οικοσκευές έχουν υποστεί ζημιές.

 

Σήμερα δε λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Κισάμου και η κυκλοφορία περιορίζεται μόνο στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

 

Από τις σημερινές βροχοπτώσεις δεν έχουν αναφερθεί περισσότερα προβλήματα.

 

Χανιά: Φωτιά σε οικία Βρετανών

 

Φωτιά ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε σπίτι στα Γερουδιανιά του Δήμου Πλατανιά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από βοηθητικό χώρο - αποθήκη σε δίπατη οικία στο οποίο διαμένει ένα ζευγάρι Βρετανών.

 

Οι ίδιοι δεν αντιλήφθησαν τί είχε συμβεί και γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την πυροσβεστική όταν είδαν καπνούς και φλόγες να βγαίνουν από το σπίτι.

 

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στο χώρο που αρχικά εκδηλώθηκε.

 

Ωστόσο η σκεπή που ήταν από κεραμίδια καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ και η ίδια η αποθήκη υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

 

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

 

Χανιά: Μπήκε σε σουβλατζίδικο και άρπαξε ό,τι βρήκε μπροστά του

 

Σε ένα σουβλατζίδικο στο κέντρο των Χανίων μπήκε χθες το απόγευμα ένας 26χρονος Μαροκινός και άρπαξε την τσάντα της ιδιοκτήτριας που περιείχε 900 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, αλλά και ένα κινητό υπαλλήλου που ήταν πάνω σε έναν πάγκο και έφυγε τρέχοντας.

 

Παρόλη την κινητοποίηση, ο 26χρονος κατάφερε να εξαφανιστεί, αλλά όχι για πολύ καθώς αστυνομικοί, έχοντας την εικόνα του από τις κάμερες ασφαλείας του σουβλατζίδικου, τον εντόπισαν και συνέλαβαν έχοντας μαζί του τα κλοπιμαία.

 

 

Η πρωινή ενημέρωση από το στούντιο της ΕΡΑ Χανίων.

Τρίωρο ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδόθηκε από τις 8 ως τις 11.30 σήμερα το πρωί από το στούντιο της ΕΡΑ Χανίων μαζί με τους δημοσιογράφους από την Αθήνα, Αγλαΐα Κυρίτση, Νίκο Αγγελίδη και τους συναδέλφους τους από τα Χανιά. Το πρόγραμμα μεταδόθηκε απ' ευθείας στο http://www.ertopen.com/ στο http://www.thepressproject.gr/ και στο http://erahania.blogspot.gr/

Επίσης, πραγματοποιήθηκε απευθείας σύνδεση και live μετάδοση με ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54