Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη και επεισόδια

Διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στην Αθήνα, η δεύτερη πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και μέρος των διαδηλωτών βρέθηκει στα Εξάρχεια όπου σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Προσήχθησαν συνολικά 55 άτομα και συνελήφθησαν 10 για επιθέσεις κατά αστυνομικών και φθορές.

 

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 7 μμ και σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν  σε αυτήν περίπου 2.500 άνθρωποι. Λίγο μετά τις 8 μμ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Εξαρχείων. Έπεσαν μολότοφ στη Στουρνάρη και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία. Διμοιρίες των ΜΑΤ από τα γύρω στενά κύκλωσαν την πλατεία όπου δεν υπάρχει κάδος σκουπιδιών ούτε για δείγμα.

 

21:51: Μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών χημικά και ρότου λάμψης από τα ΜΑΤ

 

21:45: Συγκρούσεις στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Μεταξά. Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα αυτοκίνητο το οποίο αναποδογύρισαν

 

20:25: Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», που παρέμεναν κλειστοί από το πρωί.

 

Μεταξύ των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας και αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο μαθητικό συλλαλητήριο, που αμαυρώθηκε από εγκλωβισμό μαθητών από τα ΜΑΤ μετά τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν περισσότερες από 55 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων και δύο φωτορεπόρτερ, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι απλά και μόνο γιατί πέρασαν δύο φορές από την οδό Αθηνάς. Οι δύο φωτορεπόρτερ αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα.

 

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα και πορεία από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΚΕΕΡΦΑ, και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.  Λίγο μετά τις 7.30 μμ υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια. Ομάδα διαδηλωτών άναψε φωτιές σε κάδους στην περιοχή της Καμάρας και η αστυνομία απάντησε με κρότου - λάμψης και ξύλο κατά διαδηλωτών. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο προσαγωγές.

 

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε πορεία από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πέμπτη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ανακοινώσεις - κάλεσμα για συμμετοχή είχαν εκδώσει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.

 

Στην Πάτρα, η διαδήλωση είχε επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.

Στο Αγρίνιο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.

Στην Καρδίτσα διοργανώθηκε συγκέντρωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας ενώ την ίδια ώρα κάλεσμα είχε απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πηγή enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/12/2013 - 22:31