Τράβηξε όπλο σε συνεργείο εφοριακών που πήγε για έλεγχο


Απίστευτη καταγγελία κάνει ο σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας.

Σύμφωνα με το σύλλογο, κλιμάκιό του αντιμετώπισε τα εξής:

"Στις 04/12/2013 συγκροτήθηκε συνεργείο προληπτικού ελέγχου αποτελούμενο από δύο συναδέλφους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι συνάδελφοι αφού διαπίστωσαν παράβαση σε εξερχόμενο πελάτη φαρμακείου εισήλθαν στην επιχείρηση, η οποία σημειώνεται ότι βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο φαρμακοποιός τους κλείδωσε μέσα στο κατάστημα προβάλλοντας εναντίον τους όπλο, το οποίο και όπλισε μπροστά τους, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει .

Ευτυχώς οι συνάδελφοι, μετά από δεκαπεντάλεπτη ομηρία κατά φεραν να πείσουν, με ηρεμία, τον ελεγχόμενο επιχειρηματία ότι διενεργούσαν έναν απλό προληπτικό έλεγχο για την ορθή τήρηση των βιβλίων & στοιχείων της επιχείρησης και τους άφησε ελεύθερους. Άμεσα ειδοποιήθηκαν για το συμβάν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής και ο Επόπτης ελέγχου όπου έσπευσαν κοντά στους συναδέλφους προς βοήθεια.


Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση προς τους δύοσυναδέλφους μας αλλά και ταυτόχρονα την αγανάκτησή μας για το συμβάν.

Σε μια εποχή όπουπροβάλλεται το προφίλ του εφοριακού μετις Πόρσε και τις τεράστιες περιουσίες,που ο κόσμος υφίσταταιοικονομική και ψυχολογική πίεση, το σύνολο των συναδέλφωνπροσπαθούν νακάνουν το καθήκον τουςυπερβάλλοντας εαυτόν θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους ζωή.

Ειδικότερα οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικών ελέγχων,όπως μπορεί ναγίνει εύκολα αντιληπτό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ανωτέρω περιστατικό,βρίσκονται σε αυξημένοκίνδυνο.

Πέραν των άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου βγαίνουν χωρίς επιπλέον αμοιβή, χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησή τους και αδυνατούν να κάνουν και τη χρήση της άδειας που προβλέπεται μιας και έχουν να διαχειριστούν τεράστιο όγκο εσωτερικής εργασίας με παραγραφόμενες υποθέσεις.

Ζητάμε την άμεση ευαισθητοποίηση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συνάδελφοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να μη κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54