Οι «Τόμσεν» της Β΄ Αθήνας και το 16ο Δ. Σχολείο Νέας Ιωνίας

Επιλογές με "άρωμα Τόμσεν" καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Γ.Σεφέρης", ότι εφαρμόζονται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας:

"Άδειασαν συνειδητά και σχεδιασμένα τα σχολεία από όλους όσους ήταν τοποθετημένοι και στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Αρνούνται να τοποθετήσουν αναπληρωτές έστω και τώρα. Κι έτσι τώρα δεν υπάρχει διαθέσιμος δάσκαλος ή νηπιαγωγός, ούτε για δείγμα. Έτσι :

Στο 16ο Δ. Σχολείο Νέας Ιωνίας (όπου μια συναδέλφισσα πήρε άδεια μεγάλης διάρκειας), οι «Τόμσεν» της Β΄ Αθήνας δε βρίσκουν … καμιά άλλη λύση (αναπληρωτής, πρόσληψη, κλπ) παρά να υπολειτουργήσει το ολοήμερο και να μετακινηθεί ο δάσκαλος του ολοήμερου στο πρωινό. Ή (άλλη «φαεινή» ιδέα με άκρως «παιδαγωγικό χαρακτήρα») η δασκάλα που έχει προσληφθεί για παράλληλη στήριξη σ΄ ένα μαθητή που έχει ανάγκη, να παρατήσει αυτό το μαθητή και να πάρει την τάξη.

Η λογική «έχουμε κενό, άρα χρειαζόμαστε δάσκαλο», καταργήθηκε πια στα μυαλά των φωστήρων του υπουργείου, της τρόϊκας και της Β΄ Αθήνας. Τώρα κυριαρχεί η λογική : «Κόψτε το λαιμό σας να λειτουργήσετε, παρ΄ όλα τα κενά».

Μάλιστα σε παράσταση των γονιών μαζί με το σύλλογό μας, ο Διεύθυντής της Διεύθυνσης είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «οι δάσκαλοι δε συμπληρώνουν ωράριο» ή και έμεσες απειλές, όπως «το σχολείο σας είναι πολύ μικρό σε αριθμό μαθητών και άρα ….».

Άραγε, αν σ΄ αυτό το σχολείο, απουσιάσει για κάποιο λόγο και κάποιος άλλος δάσκαλος, τι θα σκαρφιστεί η διεύθυνση προκειμένου …. «να λύσει το πρόβλημα»; Θα κόψει τους δασκάλους σε δυό κομμάτια ; Ή θα τους χρεώσει δυό τμήματα στον καθένα ; Ή θα φτιάξουν τμήματα με 50 μαθητές ;

Είναι φανερό ότι η πολιτική της διοίκησης είναι «φορτώσε τα όλα στον εκπαιδευτικό». Βάζουν τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να προσπαθούν να λύσουν «σταυρόλεξα» που δεν έχουν λύση. Και ζητούν απ΄ τους γονείς να αποδεχτούν το παράλογο αν λογικό.

Αλήθεια …. ΠΥΣΠΕ υφίσταται ; Ή ο ρόλος του είναι απλώς να παρακολουθεί και να νομιμοποιεί εκ των υστέρων τις παράλογες κι αντιπαιδαγωγικές εντολές της διοίκησης;

Η διαχείριση αυτής της μιζέριας είναι συνευθύνη. Όποιος προσπαθεί να διαχειριστεί με «ρεαλισμό» αυτά τα προβλήματα, τελικά υπηρετεί την πολιτική της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, του «Νέου Σχολείου».

Η μόνη λύση σ΄ όλα αυτά τα αδιέξοδα των σχολείων μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική κι αυτούς που την εκφράζουν. Η μόνη λύση είναι να φέρουμε πάλι στην επιφάνεια και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, όλοι μαζί τα δικά μας αυτονόητα :

Το σχολείο για να λειτουργήσει θέλει δασκάλους.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54