Η ενημέρωση στα δικαστήρια - συγκέντρωση αλληλεγγύης

 Μέρα δικαστικής αντιπαράθεσης με διώξεις ενάντια στον Τύπο, η σημερινή και συγκεντρώνουμε - αναδημοσιεύουμε από αναρτήσεις του ertopen, με δημοσίευση κατά σειρά πινακίου των δικών, ανακοινώσεις που εξηγούν τους λόγους της δικαστικής αντιπαράθεσης. Προφανώς υπάρχουν πολύ περισσότερες ανακοινώσεις φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις διώξεις των ΜΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτά, από το μπλοκ εργοδοτών, κυβέρνησης, τρόικας. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα εξελιχτεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από τις 9πμ.

 

φωτο από παλαιότερη συνδικαλιστική δράση του Τ. Τατάρογλου

 

Ο δημόσιος έλεγχος υπεράνω της “βιομηχανίας αγωγών” - τονίζει η ΠΟΕΣΥ

Στη δίωξη (η δίκη Πέμπτη 12/12) του δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, από τοπικό εκδότη, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση ύψους ενός (01) εκατομμυρίου ευρώ, επειδή ο δημοσιογράφος παρουσίασε σε ρεορτάζ του τα όσα ελέχθησαν σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (μεταξύ αυτών και καταγγελία του νυν δημάρχου Νέας Ιωνίας, ότι ο εκδότης έκανε απόπειρα εκβιασμού του), αναφέρεται η ΠΟΕΣΥ.

Όπως τονίζει η ομοσπονδία των δημοσιογράφων:

"Ένα ακόμη πλήγμα κατά της δημοσιογραφικής κατάκτησης, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται η δημοσιότητα και ο έλεγχος πράξεων που επηρεάζουν το δημόσιο βίο, και κατά της ελευθερίας του τύπου επιχειρείται με αγωγή η οποία στρέφεται, αυτή τη φορά από εκδότη εφημερίδας τοπικής κυκλοφορίας, εναντίον δημοσιογράφου – μέλους της ΕΣΗΕΑ, Τάσου Γ. Τατάρογλου, ο οποίος τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ανέφερε σε δικά του ρεπορτάζ απόψεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας που διατυπώθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εκφράζει την ανησυχία της για την έμμεση ή άμεση επίδραση που προκαλείται στο έργο της ελεύθερης δημοσιογραφικής έρευνας εξ αιτίας της έγερσης υπέρογκων αξιώσεων κατά δημοσιογράφων από πρόσωπα τα οποία οφείλουν να αναμένουν τον δημόσιο έλεγχο για τις πράξεις τους και δηλώνει την υποστήριξή της στον δημοσιογράφο Τάσο Τατάρογλου για την αντιμετώπιση της δοκιμασίας που υφίσταται από την απρόκλητη εις βάρος του αγωγή που εκδικάζεται την 12η Δεκεμβρίου 2013".


 

EΣΗΕΑ: Συμπαράσταση στους δημοσιογράφους της "Εργατικής Αλληλεγγύης"


Μπούμερανγκ έχει γίνει η απόπειρα δίωξης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη", από συνεργάτη της Χρυσής Αυγής. Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:
 
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», οι οποίοι στις 12 Δεκεμβρίου 2013 οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους δικηγόρος-συνεργάτης της «Χρυσής Αυγής».
 
Το «έγκλημα» των συναδέλφων ήταν η αρθρογραφία τους υπέρ του δικαιώματος να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. Είναι, όμως, ολοφάνερο ότι η συγκεκριμένη δίωξη εντάσσεται στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τη «Χρυσή Αυγή», η οποία έχει εκφραστεί με άμεσες η έμμεσες απειλές, μετά τις αποκαλύψεις για τη φασιστική και ναζιστική δράση της.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι καμία δίωξη και καμία απειλή δεν θα σταματήσει το δημοσιογραφικό κόσμο να αποκαλύπτει τις πρακτικές της «Χρυσής Αυγής» και καλούμε και πάλι την κυβέρνηση να καταργήσει τον τυποκτόνο Νόμο και να προασπίσει τη δημοσιογραφία".
   



  
Nα μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη της Γ. Σακελλαρίου
Nα μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη της Γ. Σακελλαρίου

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται η κύρια αγωγή της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου ενάντια στην  συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση που υπέστη για δεύτερη φορά από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη(Δ.Ο.Λ.) , το Μάρτη του 2013.  Η πρώτη συνδικαλιστική δίωξη έγινε το Μάρτη του 2012 ,όντας εκπρόσωπος των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων του Δ.Ο.Λ. και μέλος του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ , μετά την έντονη δράση που ανέπτυξε  ενάντια στις απολύσεις  των συναδέλφων της ,αλλά και πρωτοστατώντας στη μάχη που δόθηκε στο ΔΟΛ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Η απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία , οδήγησε  εκείνη την περίοδο σε ανάκληση της απόφασης.
   
    Ένα χρόνο αργότερα , το Μάρτη του 213,  και  λίγες μέρες μετά την εκλογή της  ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ,  μέλους του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ, αλλά και  αντιπροσώπου  για την Ομοσπονδία των διοικητικών (ΠΟΕΠΤΥΜ) - και από τον Ιούνιο του 2013 εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΤΥΜ -υπέστη τη δεύτερη συνδικαλιστική της δίωξη-απόλυση. Ακολούθησε 4ΗΜΕΡΗ απεργία ,με τη μορφή των κυλιόμενων 24ωρων απεργιών σε όλο το ΔΟΛ, που προκηρύχτηκε από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, η οποία σταμάτησε  μόνο μετά την τρομοκρατική παρέμβαση της εργοδοσίας   που επιστράτευσε τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ για να διαιρέσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους του Οργανισμού..
     
    Ο κύριος Ψυχάρης, έχοντας δηλώσει επανειλημμένα στους συνδικαλιστικούς φορείς ότι το πρόσωπο της Γιάννας Σακελλαρίου εκπροσωπούσε συνεχώς  ένα αγκάθι για τα  σχέδιά του για τους εργαζόμενους , προσπαθεί με την απόλυσή της να γκρεμίσει  κάθε  φραγμό στον αντεργατικό του κατήφορο, στο  χτύπημα των εργαζομένων ,των  δικαιωμάτων  και των ελευθεριών τους.
    
 Στο κάλεσμα αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση αναφέρεται ότι:  "Όλοι στην Ευελπίδων στις 10.30 , προκειμένου να υπερασπιστούμε συλλογικά  οι εργαζόμενοι το δικαίωμά μας στο συνδικαλισμό, το δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Η νίκη στη δίκη της Γιάννας Σακελλαρίου θα είναι νίκη για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΜΜΕ ,αλλά και για  το σύνολο του εργατικού κινήματος, σ’ αυτό τον αντιδημοκρατικό, μνημονιακό κατήφορο που μας οδηγούν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους αυτή την περίοδο".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/12/2013 - 07:45